93 bruer i Sarpsborg er ikke inspisert

IKKE INSPISERT: Sandesundsbruene, altså Sandesund Vest og Sandesund Øst har ikke vært inspisert siden 2010. Siste enkeltinspeksjon var i 2004. Enkeltinspeksjon skal utføres årlig.

IKKE INSPISERT: Sandesundsbruene, altså Sandesund Vest og Sandesund Øst har ikke vært inspisert siden 2010. Siste enkeltinspeksjon var i 2004. Enkeltinspeksjon skal utføres årlig. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I Sarpsborg har 10 av 103 bruer blitt inspisert som de skal de siste årene. Sandesundsbruene har blant annet ikke vært inspisert siden 2010.

DEL

Det viser en undersøkelse utført av VG.

Brudd på reglene

Avisen har tatt en gjennomgang av tilsyn som er gjort av samtlige bruer i Norge, og har funnet flest avvik i Østfold. Det er Statens vegvesen som står for vedlikeholdsansvaret.

Vegvesenet Region Øst bekrefter overfor VG at de ikke har fulgt reglene. I 2013 og 2014 var det dessuten ikke en eneste hovedinspeskjon på bruer i hele Østfold.

– De fleste bruer skal ha en grundig hovedinspeskjon hvert femte år, og en mindre grundig eneklinspeksjon hvert år, skriver avisen.

10 bruer inspisert

I Sarpsborg finnes det 103 bruer, og det er kun 93 bruer som står med avvik på én eller begge inspeksjonene.

– 84 bruer har ikke fått hovedinspeskjon innen fristen. 45 bruer har ikke fått enkelinspeskjon innen fristen, skriver VG.

Sarpsbrua står oppført med alvorlig skade. Sandesundsbruene (Sandesund Øst og Sandesund Vest journ.anm.) har ikke fått inspeksjon siden 2010. Trøsken bru ble sist kontrollert i 2015, samme gjelder flere bruer på og over E6 gjennom Østfold.

Se hvilke bruer i Østfold som mangler inspeksjon her (ekstern lenke).

Artikkeltags