I anledning tv-aksjonen NRK 2017 UNICEF ønsket elevene ved Sandesundveien skole å bidra til at barn som er rammet av krig og konflikter skal få en utdanning. Dette gjorde de ved å arrangere en dugnad til inntekt for tv-aksjonen. Rektor Knut Raknerud Olsen forteller at alle ved Sandesundsveien skole ønsker å skape synlighet rundt årets sak og aksjon. Rektoren forteller om et godt samarbeid med foreldreutvalget ved skolen, noe som resulterte i at alle elevene fikk med seg 10 kroner hjemmefra for å kjøpe seg en vaffel på skolen i dag.

Stekte selv

Elevene som er med i elevrådet sto for både steking og selging av vafler og alle elevene kom klassevis for å kjøpe seg hver sin vaffel. Miljøarbeider Ann-Kristin Paulsen forteller at elevene har stått på for å steke nok vafler til både elever og lærere ved skolen.

– Det er herlig å se at barna er villige til å stå på for å hjelpe barn i en mindre heldig situasjon enn de er i selv, sier Paulsen. Paulsen var selv med å steke vafler og kunne konstatere at arbeidsgleden var stor både på kjøkkenet og bak salgsdisken.

Trenger flere bøssebærere

Renate Holm som er fylkesaksjonsleder i Østfold var også på plass på Sandesundsveien skole tirsdag formiddag. Hun gleder seg over at Sandesundsveien skole stiller opp for tv-aksjonen lokalt, og det faktum at elevene ønsker å hjelpe andre barn med skolegang og framtidshåp. Aksjonslederen var kjempefornøyd med tiltaket fra skolen og roste både lærere og elever for engasjementet. Det er viktig for oss å få fokus på innsamlingsaksjonen en stund før selve aksjonen går av stabelen. Ikke minst for å rekruttere flere bøssebærere. Vi trenger 500 mennesker for å dekke alle rodene. Holm oppfordrer alle som har mulighet til å melde seg som bøssebærer.

800 liter vaffelrøre

Helene Lengfelder som er gjennomføringsansvarlig for tv-aksjonen i Sarpsborg var også på vaffelfest tirsdag formiddag. Hun kunne fortelle at tiltaket var et samarbeid mellom Sandesundsveien skole og Sarpsborg kommunekomité. Ideen om at barn hjelper barn var noe både kommunen og skolen tente på med en gang. 800 vafler ble stekt opp i løpet av dagen og mesteparten har elever og lærere spist opp. Noen eksakt sum er ikke talt opp etter vaffeldugnaden, men det ser ut til at Sandesundsveien skole kommer til å donere en sum i størrelsesordenen 5.000 kroner.