Yrende vinterglede i Trøsken

ALDRI STÅTT SKI: Rozerin Mustafa gikk på ski for første gang, da Sandesundsveien skole arrangerte vinteraktivitetsdag i Trøsken onsdag.

ALDRI STÅTT SKI: Rozerin Mustafa gikk på ski for første gang, da Sandesundsveien skole arrangerte vinteraktivitetsdag i Trøsken onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nær 200 elever ved Sandesundsveien skole i Harehjellen. Rozerin Mustafa fra Kurdistan gikk på ski for første gang.

DEL

– Litt vanskelig, men gøy, sier Rozerin.

Det er ingen tvil om at all snøen som falt i vinter er til stor glede for skifolket i vintersportsbyen Sarpsborg. I Trøsken har de hatt en eventyrlig vinter og kilometervis med løyper har vært tilgjengelig for langrennsinteresserte østfoldinger.

Gøy med snø

Onsdag og torsdag denne uka arrangerte Sandesundsveien skole vinteraktivitetsdag for samtlige elever ved sentrumsskolen.

Det var ekte vinterglede å se i Harehjellen, da avisen var innom ved 10-tiden onsdag.

– Det er gøy å være ute, sier ti år gamle Daniel Gedoz Lindseth.

– Jeg er i Trøsken for første gang. Det er veldig gøy å ake, slår Adam Suleyman fast.

GLEDE: Adam Rahhaoui (t.v.), Raaid Mahad, Alexander Berg, Aiyuub Aden og Lati Dagen storkoste seg i Trøsken.

GLEDE: Adam Rahhaoui (t.v.), Raaid Mahad, Alexander Berg, Aiyuub Aden og Lati Dagen storkoste seg i Trøsken. Foto:

Samtlige elever ble fraktet med busser fra skolen, og Kirkens Bymisjon stilte med låneutstyr, som ski og akebrett.

– Arrangementet er en del av Sandesundsveien som et nærmiljøhus. Det er viktig å skape gode opplevelser og gode møteplasser som ikke skal koste penger. Poenget med aktivitetsdagen er at elevene kan boltre seg i snø, i tillegg til få boller, kakao og Kvikk Lunsj. Det ble servert i Harehjellhytta, forteller Ann Kristin Paulsen, miljøarbeider ved Sandesundsveien skole til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Norges opplevelsen er viktig, tilføyer rektor Knut Raknerud Olsen.

På ski for første gang

Skolen har mange elever fra andre land, og Språksenteret er en viktig del av skolen. Senteret tar blant annet imot nyankomne minioritetsspårklige elever til kommunen.

De tre første skiløperne Sarpsborg Arbeiderblad treffer på i Trøsken ILs velpreparerte løyper den kalde og fine vinterdagen, har navn som ikke vanligvis forbindes med langrenn. Men Rozerin Mustafa fra Kurdistan, Rezan Muhammud fra Syria og Novak Petkovic fra Serbia er ingen sinker i sporet, selv om det er første gang de står på ski.

– Gøy, veldig moro og litt kaldt, svarer de kjapt, før de staker videre.

AKTIVITETSDAG: Over 200 elever fra Sandesundsveien skole var i sving i akebakken ved Harehjellhytta. Onsdag var det elever fra 1.- til 4. trinn som hygget seg i Trøsken.

AKTIVITETSDAG: Over 200 elever fra Sandesundsveien skole var i sving i akebakken ved Harehjellhytta. Onsdag var det elever fra 1.- til 4. trinn som hygget seg i Trøsken. Foto:

– Ungene elsker snø, påpeker Liv Bjerkeli Andersen, som er lærer ved Språksenteret.

Mange skoleklasser

Rektor Knut Raknerud Olsen lover at en slik aktivitetsdag skal arrangeres hvert eneste år framover.

– Vi ønsker at dette skal bli noe våre elever opplever fast hvert år. Det er mange som ikke får muligheten til å ake, gå på ski eller kose seg med kakao. Det skal Sandesundsveien skole gjøre noe med. Hvert eneste år skal alle elevene få muligheten til å gå på ski, ake, og hygge seg med kakao, sier Raknerud Olsen.

PRIMUS MOTOR: Ann Kristin Paulsen, miljøarbeider ved Sandesundsveien skole har vært primus motor. Her sammen med Adam Suleyman (9).

PRIMUS MOTOR: Ann Kristin Paulsen, miljøarbeider ved Sandesundsveien skole har vært primus motor. Her sammen med Adam Suleyman (9). Foto:

Men det er ikke bare Sandesundsveien skole som benytter seg av de velpreparerte løypene til Trøsken IL.

Ildsjel i Trøsken IL, Gunn Elisabeth Martinsen forteller nemlig at skoleklasser fra hele Sarpsborg-distriktet finner veien til Harehjellhytta i Trøsken.

– Da varter dugnadsgjengen opp med kaffe, kakao og vafler. I tillegg strør vi veien og parkeringen, slik at bussene slipper problemer med glatte veier. Til og med skoleklasser fra Råde og Fredrikstad arrangerer turer til Trøsken. Vi synes det er fint å se gleden til alle barna, avslutter hun.

Artikkeltags