Fra en vever og litt beskjeden skikkelse strømmet det ut store toner. Enkelte i det musikk-kyndige publikum trakk paralleller til berømte navn som Kate Bush og Rickie Lee Jones.

Men hvem er så denne Jenny-Alice Handelsby fra Ullerøy? Et litt arrogant spørsmål å stille kanskje, for hun var deltager i musikkprogrammet «All Together Now» som ble vist på TV Norge våren 2019.

– Men jeg følte meg ikke bekvem med tv-formatet, dessuten ble aldri programmet noen stor suksess, forteller Jenny-Alice Handelsby som etter tv-opptredenen bestemte seg for å stable et band på bena og holde en konsert.

Hennes første konsert skulle blitt holdt på Glenghuset i april i år.

Men et ikke ukjent virus lammet samfunnet og konserten ble utsatt – til lørdag 3. september.

Sammen med Jon Erik Gretland på gitar, André Kristoffersen på tangentinstrumenter, Ruben Handelsby (som er Jennys far) på bass og nestoren Tommy Gundersen på trommer, presenterte hun en konsert som ga publikum hakeslepp.

Mange coverlåter ja vel, men gjort med nye tolkninger som ga kjente sanger som Madonnas Frozen, Dolly Partons Jolene, Undercover av Susanne Sundfør og Gnaris Barkleys versjon av Crazy, en ny form.

Jenny-Alice Handelsby liker allsidighet og har også masse jazzmateriale på repertoaret. Det kom litt i bakgrunnen, men vi fikk høre Emilie Nocolas Dark Matter og urpremière på gitarist Jon Erik Gretlands instrumental «Viljesterk».

Jenny – Alice Handelsby kommer fra Ullerøy i Skjeberg. Foruten å ha en musiker som far, har hun en mor – Jeanette Solvang – som er sanger.

Som ung jente begynte hun i Diorama Musikalteater hvor hun hovedsakelig begynte med dans.

– Jeg produserte en del You Tube-videoer med sang og dans. Det var via disse jeg fikk tilbud om å komme med i musikkprogrammet til TV Norge, forteller Jenny-Alice som bor i Oslo og jobber til daglig i en idrettsbarnehage på Valle Hovin.

Hun har ingen ambisjoner om å satse på å bli stor stjerne.

– Jeg er mer styrt av «vil» enn «må». Det betyr at jeg må trives med de prosjektene jeg holder på med. Jeg unngår press og stress og må ha hjertet med meg, understreker hun. Jenny-Alice trives best på en liten scene i god kontakt med publikum. TV- jobbing som ofte blir veldig produksjonsstyrt med mye regi og teknikk, er noe hun ikke trives med.

– Det er utrolig sterkt å stå på en scene, men jeg vil gå rolig frem, bedyrer Jenny-Alice som fylte (nesten) to hus på Gleng lørdag.

Bildeserie

Disse var på Jenny-Alices debutkonsert