Gå til sidens hovedinnhold

– Særpeungdom savner møteplasser

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Særpeungdommen trenger et nytt sted vi kan møtes. Et sted hvor vi føler oss velkomne og trygge og kan henge med venner uten at vi føler oss overvåket. Som ungdom i Sarpsborg vet jeg at det ikke er mange plasser ungdom føler vi kan møtes og være sammen i det offentlige. Vi har ikke mange plasser vi føler vi kan henge med vennene våre eller møte nye. Det er ikke en umulig oppgave å jobbe sammen både voksne og unge for å finne en løsning, om det så er en ny park, bygning eller noe helt annet. Kommunen burde ta ungdommene på alvor og gjøre noe med situasjonen så fort som mulig slik at fremtidig ungdom slipper å vokse opp i en ungdomskultur hvor en stor del av fokuset ligger på å drikke og røyke.

Du finner ungdommer i 14-18-årsalderen «drita fulle» på hjemmefest, skrikende på bussterminalen eller hengende på bensinstasjonen. Kommunen vil kanskje påstå at ungdommen har flere fritidsklubber, og at kanskje det er vår feil som ikke benytter oss av mulighetene vi tross alt har. Og kanskje er det vår feil, men ingen ungdom over 14 som ikke ønsker å bli stemplet som «slum» drar på en fritidsklubb. Ikke ønsker man henge med 11- og 12-åringene heller. Om problemet ligger hos fritidsklubbene og det dårlige ryktet klubbene har fått eller om problemet ligger hos ungdommen er en annen diskusjon, men det er tydelig at det ikke fungerer slik det er nå og at ungdommen i vår alder trenger noe nytt og spennende. En forandring.

Det er ikke ukjent for politiet å rykke ut til bråkete ungdom på bussterminalen, eller for å få kontroll over store hjemmefester. Det brukes unødvendige ressurser på dette når løsningen egentlig er relativt enkel. Jeg tror løsningen er en plass ungdommen kan samle seg, en plass hvor de får stimuli på en annen måte enn det de får fra rusen. Det hjelper ikke at en gjeng politikere som begynner å bli litt grå i håret sitter og bestemmer hva som er best for ungdommen uten noen innspill fra nettopp dem det gjelder. Det er nødvendig å dra ut og snakke med ungdommen og høre hva de selv tror ville funket. Personlig tror jeg virkelig vi kan få til noe bra sammen, og kanskje Sarpsborg vil få et bedre fellesskap og en bedre ungdomskultur i fremtiden hvis det bare legges inn litt innsats.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.