Vålerenga tok i mot Stavanger torsdag kveld. To sarpinger skulle tidlig komme i fokus, men ikke akkurat for blendende spill.

Tommy Kristiansen og Didrik Nøkleby Svendsen barket sammen i slagsmål etter kun 17 minutter i kampen. Tommy Kristiansen taklet en Vålerenga-spiller og umiddelbart etter det kommer Nøkleby-Svendsen til og kaster seg over Kristiansen.

Slagsmålet ser ut til å være et resultat av at Didrik Nøkleby-Svendsen skal forsvare sin lagkamerat som nettopp har blitt taklet av Kristiansen.

– Det der er jo en klassiker i hockey, at det er noen spillere som forsvarer sine medspillere. Her kan det se ut til at det er nettopp det som skjer, men det ligger kanskje litt mer bak i dette tilfellet, sier SAs sportsleder Petter Kalnes.

Han tenker da på en video som tydelig er tatt av en i Vålerengas innbytterboks, og som viser stemningen mellom de to sarpingene.

– Det viser jo at det trolig har bygget seg opp. Det er tydelig at Didrik tar sine i forsvar etter en heller lite gjennomtenkt kommentar fra sin gamle lagkamerat. Begge disse to er jo kjent for ikke å legge så mye i mellom som hockeyspillere, og at disse to skulle barke sammen var det nok ikke så høy odds på, mener Kalnes.

En video som er delt på videodelingsplattformen Youtube viser at de to kamphanene slenger meldinger til hverandre i innbytterboksen før de smeller sammen på isen.

Resultatet av slåsskampen ble matchstraff for begge to.

Stavanger vant kampen 6-2 og gikk med det forbi Vålerenga på tabellen. Selv om to sarpinger måtte forlate oppgjøret tidlig var det flere med Sarpsborg-tilknytning som var med å prege oppgjøret.

Sander Thoresen (Vålerenga) tegnet seg ikke i målprotokollen, men Christoffer Karlsen signerte en scoring og en assist for Stavanger. Andreas Klavestad spilte også for Stavanger.