– Vi har på et møte i kveld, gitt våre jente og damespillere i klubben beskjed om at Sarpsborg 08 ikke fortsetter med damesatsingen, sier styreleder i S08 Cato Haug til SA-sporten etter at møtet er over.

Har ikke lykkes

Sarpsborg 08 har lyktes med toppsatsingen på herrene, men det har de ikke klart på damesiden.

– Vi er på ingen måte stolte av det som nå skjer. Vi erkjenner at den jobben vi har gjort ikke på noen måte har vært bra nok. Vi må bare erkjenne at vi etter mange års forsøk ikke har lyktes med å skape en kultur for damefotball i egen klubb. Østfold Fotballkrets er den dårligste kretsen i landet på jente og damesiden. Vi håpet vi kunne være med å snu denne trenden, men det har vi ikke klart, medgir Haug.

Skal Sarpsborg 08 ha en mulighet til å henge med på herresiden i eliteserien, må alle ressurser brukes inn mot dem. Da nytter det ikke med to toppklubber, som vil koste penger og menneskelige ressurser. Vi er allerede en klubb med ett av de laveste budsjettene i Tippeligaen.

Hjelpe til

– Vi jobber nå med å hjelpe til å finne en klubb i Sarpsborg eller Østfold, som ønsker å ta over vår plass i 2. divisjon neste sesong, sier styrelederen.

Sarpsborg 08 har allerede startet jobben med å finne en klubb som erstatter.

– Vi er også villige til å bruke litt penger for å kunne få dette til. Det er viktig at dette kan skje så skånsomt som mulig. Det viktigste nå er at en flott gruppe fotballjenter kan fortsette med det de har aller mest lyst til i en ny klubb, sier Haug videre.