Breive blir i Sarpsborg

Tom Erik Breive er enig med Sarpsborg 08 om kontrakt. Her er han i duell med FFKs Abgar Barsom i kvalikkampen tidligere i høst.

Tom Erik Breive er enig med Sarpsborg 08 om kontrakt. Her er han i duell med FFKs Abgar Barsom i kvalikkampen tidligere i høst. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Enig om permanent overgang fra Skeid. SA-LESER:

DEL

Sarpsborg 08 og Skeid er enige om en overgang for midtbanespilleren Tom Erik Breive. Dermed tyder alt på at 29-åringen fortsetter i blå drakt.

Tom Erik Breive har siden i sommer vært utleid fra Skeid til Sarpsborg 08. Han har spilt samtlige kamper, og bidratt sterkt til den gode høstsesongen som nesten endte med opprykk til eliteserien.

Papirarbeid gjenstår

Breive hadde kontrakt med Skeid også for 2010-sesongen, men Sarpsborg 08 har hatt et ønske om å beholde den tekniske midtbanespilleren.

– Vi er enig med Skeid om en overgang, men det offisielle papirarbeidet er ikke ferdig ennå. Avtalen ble Skeid er ikke skrevet under. Den delen av jobben blir tatt opp igjen etter helgen, sier Cato Klaussen, administrativ leder sport i Sarpsborg 08.

– Blir det en dyr overgang for dere?

– Det ønsker jeg ikke kommentere. Avtalen er ikke signert ennå, sier Klaussen. Heller ikke Skeid ønsker å gå ut med hvor mye Sarpsborg 08 med betale for midtbanespilleren.

- Vi er fornøyd med løsningen vi har fått til ut fra dagens situasjon og marked, sier styreleder Eldar Hansen i Skeid til klubbens hjemmeside. Han synes det er synd at klubben mister en god spiller i jakten på å rykke opp i 1. divisjon igjen neste år.

- Det er veldig trist å miste Tom Erik, men med alle årene han har lagt ned med hardt arbeid i Skeid har vi forståelse for at han nå ønsker nye utfordring, sier Hansen.

Personlig avtale

Cato Klaussen understreker at det personlige avtalen med Tom Erik Breive ikke er klar.

– Han ønsker å fortsette i Sarpsborg, og vi har luftet et kontraktsforslag, men ingenting er klart. Vi kan ikke skrive kontrakt med en spiller før vi er enig med klubben hans om en overgang, påpeker Klaussen.

– Jeg regner med å gå i forhandlinger med Sarpsborg om min personlige avtale innen kort tid, sier Tom Erik Breive til skeid.no. Klaussen er glad for at det ser lyst ut med tanke på å beholde Breive i klubben.

– Hele Sarpsborg by, trenerapparatet, lagkamerater og vi i sportslig utvalg vil være veldig fornøyd hvis dette går i orden. Tom Erik har hatt en fantastisk sesong etter at han kom hit, sier Klaussen.

Tom Erik Breive har med unntak av to år i Oslo Øst spilt i Skeid hele sin karriere som seniorspiller. Han var også med på å vinne NM-gull for juniorer med Skeid i både 1998 og 1999.

Artikkeltags