I formiddag ble det endelig klart at Brian Deane blir ny trener i Sarpsborg 08. Klubbens nye trenerteam kompletteres med Joakim Klæboe og Ian Burchnall.

Engelskmannen har nå signert avtalen som gjør ham til 08-trener i eliteserien.

44-åringen har en lang og innholdsrik karriere som spiller i klubber som Sheffield United, Leeds, Benfica, Middlesbrough, Leicester, West Ham og Sunderland. Som spiller var Brian Deane en stor og sterk spiss. Han fikk også tre landskamper for England. Fotballspilleren var profesjonell i perioden 1985-2006. Han har 654 kamper på toppnivå og har scoret 195 mål som profesjonell spiller.

Trent unge spillere

Deane kommer til Sarpsborg fra stillingen som Director of Football at University of Leeds. De siste årene har 44-åringen jobbet med kombinasjonen utdanning og fotball for unge, profesjonelle spillere i England. Deane har også vært i trenerteam både rundt Bradford City og Sheffield United sine førstelag.

44-åringen har vært klubbens førstevalg i hele prosessen rundt ansettelse av ny hovedtrener i 08. Etter en tids forhandlinger, kom partene endelig i mål i dag.

Tar med seg toppspillerutvikler

Ian Burchnall vil bli Sarpsborg 08s nye toppspillerutvikler. Toppspillerutvikler vil inngå på lik linje som assistenttrener i trenerteamet rundt A-laget. Burchnall har arbeidet ved The International Academy for Football and Education, hvor han har samarbeidet med Deane i to år. Burchnall har også jobbet som trener og spillerutvikler i Leeds United, Bradford City, og nylig Manchester Citys akademi, skriver 08 på sine hjemmesider.

Joakim Klæboe fortsetter i sin rolle som assistenttrener, og vil i så måte sikre kontinuiteten i trenerteamet.

Gleder seg til jobben

Deane sier han er takknemlig for å få denne muligheten i Sarpsborg 08, og gleder seg til å ta fatt på jobben. Han er veldig opptatt av å videreføre de verdier som ligger i klubben.

Engelskmannens filosofi er ballbesittende fotball, men med en god defensiv struktur. Klubben har gitt uttrykk for at de ønsker en trener som setter sitt stempel på hele Sarpsborg-fotballen for fremtiden. Dette er noe Deane ønsker å levere til hele byen og klubben. Sarpsborg 08 har også vært klare på at man ønsker å videreutvikle den ballbesittende spillestilen. Deane føler han er den rette til å videreføre og videreutvikle dette.

Glad sportslig leder

Sportslig leder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad, presiserer at klubben er veldig glad for å ha fått på plass et så godt team som nå presenteres. Sarpsborg 08 har sikret kontinuitet i klubben, samtidig som man nå får inn nye impulser med trenere som har lang erfaring fra toppfotball, og trening av profesjonelle spillere. Det nettverket Deane og Burchnall har i England, kan også være noe Sarpsborg 08 kan ha store fordeler av i fremtiden. Begge trenerne er veldig opptatt av ballbesittende spillestil, og Øiestad er trygg på at de kan bidra til den utviklingen klubben ønsker. Sarpsborg 08 har klart å hente dyktige mennesker med kompetanse klubben vil dra stor nytte av, står det i pressemeldingen.