Dette skriver de andre

Martin Wiig jubler her for 0-1-scoringen på Fredrikstad Stadion.

Martin Wiig jubler her for 0-1-scoringen på Fredrikstad Stadion. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

«Egentlig er det bare å slutte å kalle Sarpsborg 08 for lillebror», skriver Fredriksstad Blads sportsleder Erik A. Pedersen på kommentarplass etter mandagens kamp. Er Sarpsborg 08 fremdeles lillebror?

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

«Slaget om Østfold» «Glem Sarpsborg 08s semiprofesjonelle stall, 25-millioners budsjett – det halve av FFK – og glem klubbens lille stadion med kun én skikkelig tribune. Det er på banen det avgjøres, og når Sarpsborg nok en gang er så nær en ydmykelse av FFK der det smerter mest – på Fredrikstad Stadion – er det på tide å ta lillebror på alvor. Ja egentlig er det bare å slutte å kalle Sarpsborg 08 for lillebror», skriver Erik A. Pedersen, sportsleder i Fredriksstad Blad i en kommentar i dag.

Pedersen konkluderer også med at FFK tapte slaget på midtbanen. «Den sentrale duoen med Hans Erik Ramberg og Khalifa Jabbie ble utspilt. 08-anker Joachim Jørgensen dominerte, blant annet med dagens pasning som åpnet hele FFK-forsvaret ved kampens første scoring», skriver Pedersen.

VIDEO: Spillernes reaksjoner etter kampen
VIDEO: Trenernes reaksjoner etter kampen

– Feil taktikk

Kommentator Esten O. Sæther i Dagbladet mener Sarpsborg 08 hadde svært gode sjanser til å vinne gårsdagans kamp, men at Roar Johansen burde ha valgt en annen taktikk etter 0-1-scoringen. Han skriver: «Da Martin Wiig som vanlig hadde sørget for sarpejubel i Fredrikstad, lot Roar Johansen laget sitt legge seg bakpå. Med denne taktiske glippen forsvant ballholdet som fikk FFK-spillerne til å løpe imellom, og kampen endret fullstendig karakter».

Sæther skryter likevel av Sarpsborg 08-treneren: «Med sitt konsekvent ballholdende angrepsspill har han foreløpig fått mer ut av spillerressursene enn noen annen Tippeliga-trener. Laget hans er effektivt og godt fordi spillerne er trygge på hvordan de skal spille», skriver han.

Etterlyser selvtillitt fra start

SAs egen Petter Kalnes har også skrevet en kommentar om mandagens kamp. Han mener at Sarpsborg 08 de første minuttene av kampen framsto mest som en lillebror uten selvtillit, men at det ble en skikkelig morsom kamp når bare lillebroren ble seg selv lik. Her kan du lese hele kommentaren hans og si din mening om kampen.

VG Nett fokuserer i sin omtale av kampen på Joachim Heiers gode innsats i 08-buret, samt det faktum at flere Sarpsborg 08s mest markante spillere i de siste lokaloppgjørene mot FFk er tidligere FFK-spillere, mens Lars Tjærnås blogger om at han nesten blir litt forundret over å høre at det snakkes norsk blant tilskuerne når en ser Sarpsborg spille fotball på aftenposten.no.

  • Hva synes du om disse synspunktene? Er Sarpsborg 08 fremdeles lillebror?

Artikkeltags