Steffen Ernemann har scoret best på SAs spillerbørs denne sesongen.

Dansken har et gjennomsnitt på 6,0 poeng på de 13 kampene han spilte i eliteserien.

– Det er en stor ære for meg å bli kåret til årets spiller. Det er jeg meget stolt over, sier Ernemann.

LES OGSÅ: Steffens suser kan bli årets mål

31-åringen som kom til Sarpsborg 08 fra Esbjerg i begynnelsen av august har vært en viktig bidragsyter for at klubben berget plassen i eliteserien. Dansken er fornøyd med egen innsats i Olavs by.

– Min visjon i Sarpsborg har lyktes. Jobben var å redde klubben fra nedrykk, og det målet er innfridd. Da føler jeg at jeg har gjort en god jobb, sier han.

Tatt godt imot

Ernemann er fornøyd med oppholdet i Sarpsborg.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot av både klubben, spillerne og fansen. Sarpsborg 08 er en flott klubb, med en veldig homogen tropp, sier han.

Dansken uttaler at han aldri har vært redd for at klubben skulle rykke ned.

SA.TV: Se Ernemanns suser

– Jeg har hele tiden regnet med at vi skulle berge plassen. Karakteren til spillergruppa er veldig god. Alle har støttet hverandre hele tiden, både de elleve som har startet kampene og de som har startet som reserver. Jeg har lært meg at elleve spillere ikke kan redde en klubb, men en hel tropp kan gjøre det, sier Ernemann.

Han mener at Sarpsborg 08 har vært flinke til å fokusere på egne prestasjoner. De har ikke vært opptatt av resultatene til de andre klubbene som har vært innblandet i nedrykksstriden.

– Vi har fått ut potensialet i troppen mot slutten av sesongen. «Moi» (Mohamed Elyounoussi) har scoret mange viktige mål for oss, mens Martin (Wiig) scoret et avgjørende mål mot Molde. Mange spillere har prestert godt på riktige tidspunkter, sier han.

Dialog med 08

Steffen Ernemanns kontrakt med Sarpsborg 08 går ut etter denne sesongen. Foreløpig er det usikkert om han fortsetter i klubben.

– Min agent og jeg er i forhandler med Sarpsborg 08. Så får vi se om det blir et videre ekteskap mellom oss. Jeg er fornøyd med Sarpsborg 08, og jeg stolt over resultatene vi har oppnådd i høst. Jeg har lyst til å bli, men det gjenstår å se om vi blir enige i forhandlingene, sier Ernemann.

Han ønsker ikke kommentere om partene står langt fra hverandre.

Ernemann bekrefter at klubber i både Norge og Danmark har vist interesse for ham.

– Jeg har sagt til Bjørge (Øiestad i 08s sportsutvalg) at jeg skal gjøre meg ferdig med 08 først. Jeg stortrives her og tror på prosjektet. Jeg er meget åpen for å bli, sier han.

Steffen kommer til å bli boende en stund i Sarpsborg framover.

– Jeg har en gutt som går i barnehaven her, og det skal han fortsette med. Vi har heller ikke hus i Danmark som venter på oss. Vi skal selvfølgelig hjem og hilse på venner og familie etter hvert, men foreløpig har vi det ikke travelt med å reise hjem, sier han.