Et fantastisk år

Imponert: Claes Kronberg har spilt nok en fantastisk sesong for Sarpsborg 08. Her fra 1?1 kampen mot Rosenborg i mai.

Imponert: Claes Kronberg har spilt nok en fantastisk sesong for Sarpsborg 08. Her fra 1?1 kampen mot Rosenborg i mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter en ny lang sesong i eliteserien er det Claes Kronberg som topper SA-børsen med en klar seier og er med det årets spiller.

DEL

27-åringen kom til Sarpsborg 08 i 2011, og har på sine år i klubben gjort fantastiske steg.

Mannen fra Falster på sørkysten av Danmark, kom fra 2. divisjonsklubben Lolland Falster Alliancen og var ikke en person mange visste noe om da han kom. Men med flere imponerende kamper på både høyreback og høyrekant viste det seg at han skulle bli en hitt.

Han syns selv det er fint å bli årets spiller på SA-børsen.

– Det er veldig morsomt. Det beviser jo bare at jeg har gjort en god jobb på banen og at jeg har blitt lagt merke til, sier Kronberg.

God utvikling

De to siste årene under Brian og Ian har vi sett Claes Kronberg herje med motstandere på høyresiden, og han mener de har hatt mye å si for utviklingen hans.

– De har hatt mye å si. Hvordan de har styrt treningene og latt meg spille så mye. De har vært helt fantastiske, forteller han.

– Jeg synes det har vært flott å få så mye tillit som jeg har. Jeg har virkelig fått vist meg fram, legger han til.

Målscorer

Han har også vist at han kan score mål. Med fem mål og fem målgivende, beviser at han er farlig i det offensive spillet.

– Jeg liker å score mål. Særlig på Sarpsborg stadion. Det er en helt spesiell følelse å score foran sine egne fans, sier 27-åringen.

Spent

I 2015 er det klart for at Geir Bakke og Tom Freddy Aune skal ta over klubben, og Kronberg er spent.

– Jeg gleder med til å få de på plass. Vi har ikke blitt kjent med dem enda, men det skal bli spennende å få to norske trenere, avslutter dansken.

Artikkeltags