Sarpsborg 08 avsluttet treningsleiren med tap

Gilbert Komson og Brann ble for tøft for Sarsborg 08 i ettermiddagens treningskamp i Marbella.

Gilbert Komson og Brann ble for tøft for Sarsborg 08 i ettermiddagens treningskamp i Marbella. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

(Sarpsborg 08-Brann 2-3) Sarpsborg 08 har levert sterke resultater på sin treningsleir i Spania. I kampen mot Brann kom de imidlertid ikke ordentlig i gang før etter pause og dermed må de også ta med seg et tap i bagasjen på vei hjem.

DEL

Til tross for at Sarpsborg byttet ut hele startoppstillingen fra gårsdagens kamp mot Rubin Kazan, virket sarpingene slitne i første omgang av dagens kamp mot Brann.

0–2 til pause

Brann sto for de fleste sjansene før pause og etter 23 minutter fikk Sivert Heltne Nilsen avslutte inne i sekstenmeteren til Sarpsborg. Han skrudde ballen i det lengste hjørnet, bak Arnold Origi og sendte Brann i ledelsen.

Etter 30 minutter fikk Gilbert Koomson god tid til å sikte rett utenfor sekstenmeteren og curlet elegant inn 2–0 til Brann.

Mye bedre andre omgang

Sarpsborg 08 gjorde seks bytter i pausen og kom på banen som et helt annet lag i andre omgang.

Etter 52 minutter slo Tobias Heintz en god dødball inn i boksen og Halvorsen vant duellen med keeper, men Kristoffer Zachariassen og Anders Østlis avslutninger ble begge reddet på streken av Brann-spillere.

Forsvarstabber

62 minutter var spilt da Kristoffer Barmen hos Brann klønet det til for seg selv. Amin Askar stjal ballen og la den til Mortensen som igjen fant Zachariassen. Han gjorde ingen feil og plasserte ballen i kaldt i hjørnet.

Sarpsborg 08 svarte to ganger, men det ble bare med nesten for laget fra Olavs by.

Sarpsborg 08 svarte to ganger, men det ble bare med nesten for laget fra Olavs by. Foto:

5 minutter senere var det Sarpsborg sin tur til å rote i forsvar. Dårlig kommunikasjon mellom Origi, Østli og Utvik førte til at Utvik skjøt ballen i Lie Skålevik og i mål.

Etter 73 minutter kom Matti Lund Nielsen til innlegg for Sarpsborg. Inne foran mål var Patrick Mortensen knallsterk i lufta og stanget inn reduseringen til 2–3.

Helt på tampen av kampen kunne Patrick Mortensen utlignet for Sarpsborg, men dansken brukte for lang tid med ballen og hans forsøk ble blokkert.

Dermed tapte Sarpsborg 08 sin siste kamp på treningsleiren i Marbella og reiser hjem med 3 seiere og 1 tap.

Bjørn Inge Utvik var en av to som spilte samtlige 90 minutter av kampen. Til Sarpsborg 08s egen hjemmeside sier han at det var en spesiell kamp med to vidt forskjellige omganger.

– I første omgang går vi på 85 prosent og kommer aldri helt oppi dem. Over i andre omgang skjerper vi innsatsen og spiller mye bedre.

Nå vender Sarpsborg 08 hjem til Norge og skal trene godt fram mot neste treningskamp som er borte mot Strømsgodset 25 februar.

Artikkeltags