Berntsen: - Spillerjakten er over

GOD TROPPP: Sportssjef Thomas Berntsen mener de har fått på plass en god spillertropp før innspurten på sesongen.

GOD TROPPP: Sportssjef Thomas Berntsen mener de har fått på plass en god spillertropp før innspurten på sesongen. Foto:

Sportssjef Thomas Berntsen har ikke lukket døren helt for flere overganger før vinduet stenger natt til søndag, men i utgangspunktet er spillerjakten over for Sarpsborg 08.

DEL

Etter at den nordirske spissen Kyle Lafferty signerte tidligere denne uken har Sarpsborg 08 kontrakt med 28 spillere, og det er sannsynligvis den gjengen som skal sørge for at klubben berger plassen i eliteserien. Thomas Berntsen er i utgangspunktet ferdighandlet i dette overgangsvinduet.

– Vi er veldig fornøyd med den troppen vi har nå. Det er gledelig å se at Jon-Helge (Tveita) og Bjørn Inge (Utvik) er tilbake i full trening. Amin (Askar) nærmer seg også full trening. I tillegg har vi fått inn Kyle Lafferty denne uka og «Mos» (Mustafa Abdellaoue) forrige uke. Da mener vi at troppen er veldig sterk, sier Berntsen.

Samtidig utelukker han ikke at det kan skje flere endringer. I fotballens verden er det aldri enkelt å forutse hva som kan skje før et overgangsvindu stenger.

– Vi lukker ikke dørene helt igjen hos oss. Dersom det dukker opp et ekstremt godt «case», som bidrar til at vi kan sove tryggere om natta, da er det mulig vi gjør det. Men vi er i utgangspunktet ikke på spillerjakt lenger nå, sier Berntsen.

Har hentet erstattere

S08 har hentet totalt åtte nye spillere i dette overgangsvinduet. Det er Alexandre Letellier, Mario Pavelic, Bart Straalman, Magnar Ødegaard, Mate Males, Lenny Nangis, Mustafa «Mos» Abdellaoue og Kyle Lafferty.

– Det har vært veldig mye prat om det høye antallet med nye spillere hos oss i sommer. Vi har signert åtte nye spillere, men jeg synes det har naturlige årsaker, sier Berntsen, og ramser opp følgende:

– Aleksandr Vasyutin ble solgt, og vi hentet inn en ny keeper. Tveita har vært skadet hele året, og vi hentet en ny høyreback, Askar har vært skadet hele året, og vi hentet en ny venstrekant, Jørgen Horn har mistet nesten hele sesongen, Bjørn Inge Utvik har vært skadet hele året og Sheldon Bateau ble solgt, og vi hentet to nye midtstoppere, Gaute Vetti har vært skadet hele året, og vi hentet en ny midtbanespiller. Det vi egentlig har gjort i sommer er å erstatte de som har vært skadet. I tillegg har vi hentet to spisser som skal være forsterkninger for oss. Det kan ende opp med at Vetti, Utvik, Tveita og Askar er tilbake for fullt, og da får vi en kanongod tropp, men vi har ingen garanti på at de blir skadefrie framover, og derfor har det blitt uønsket mye trafikk på overgangsmarkedet i sommer, sier Berntsen.

God dekning

S08 har hatt færre alternativer sentralt på midtbanen i de siste kampene. Mate Males ble skadet med en gang han kom til S08 og i de to siste kampene har Kristoffer Zachariassen blitt flyttet ut på venstresiden på midtbanen. Gaute Vetti er tilbake fra skade, men han har fått krampe i to kamper på rad etter rundt en times spill. Likevel vurderer S08 at det ikke er nødvendig med forsterkninger på den plassen.

– Vi krysser fingrene for at Mate er tilbake om fem-seks uker. Ismael (Coulibaly) har også meldt seg på som en veldig sterk utfordrer på den plassen, Jonathan (Lindseth) kan flyttes inn sentralt, «Doff» kan flyttes inn igjen og vi har Matti Lund Nielsen. Vi føler at vi har den dekningen vi skal, sier Berntsen.

Det er også lite sannsynlig at det er spillere som forsvinner før vinduet selger.

– Det har vært litt trafikk rundt «Doff», men det skal ekstremt mye til at vi selger spillere i dette vinduet, sier sportssjefen.

Artikkeltags