Elyounoussi skrev proffkontrakt med Sarpsborg 08

PROFFKONTRAKT: Anwar Elyounoussi trekker fram den gode oppfølgingen han har fått av Sarpsborg 08s toppspillerutvikler Erik Holtan. Foto: Jarl M. Andersen

PROFFKONTRAKT: Anwar Elyounoussi trekker fram den gode oppfølgingen han har fått av Sarpsborg 08s toppspillerutvikler Erik Holtan. Foto: Jarl M. Andersen

Artikkelen er over 1 år gammel

«Moi»s lillebror Anwar Elyounoussi (18) har signert en treårig proffkontrakt med Sarpsborg 08.

DEL

– Det er veldig moro at jeg har fått proffkontrakt. Jeg har jobbet hardt og lenge for dette, sier 18-åringen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Lillebror Elyounoussi kom til S08s guttelag før 2015-sesongen fra Sarpsborg FK, og har utviklet seg fint.

– Anwar er en ydmyk gutt som har tatt de utviklingsmålene vi har hatt for ham. Anwar har også genene i orden. Kroppsbygningen hans er den samme som «Moi» hadde i samme alder. Det er en spennende spiller, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Anwar er kantspiller, og kan spille både på høyre og venstre side.

– Han har bra tempo, og farten vil bli enda bedre når han får trent mer for å utvikle det. Anwar har bra basisferdigheter, sier sportssjefen.

Enorm jobb

Berntsen påpeker nok en gang at unge talenter som får proffkontrakt har en enorm jobb foran seg for å bli toppspiller.

– Dette er bare starten på en lang og knalltøff reise. Man må synes det er gøy å trene 12 til 14 økter i uka. I tillegg må man synes at det er greit å legge seg klokken 23.00 i stedet for gå på fest sammen med kamerater. De som mener at de forsaker noe, blir aldri toppspillere, sier Berntsen.

Foreløpig kommer ikke Elyounoussi til å trene fast med A-laget.

– Anwar skal gå på skole fram til sommeren. Fram til det kommer han til å trene med A-laget på dagtid når det passer, sier Berntsen.

18-åringen føler at han har utviklet seg mye i løpet av tre sesonger i Sarpsborg 08.

– Det har gradvis gått den rette veien. Jeg har blitt en smartere og mer voksen spiller. Jeg har hatt en flott utvikling takket være alle de gode trenerne jeg har hatt, sier Anwar.

Unggutten trekker fram toppspillerutvikler Erik Holtan som har fulgt ham opp på en veldig god måte.

Ønsker å underholde

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg liker å ha ballen i beina. Jeg kan skape ting og er en målscorer. Jeg er også på banen for å underholde publikum, sier han.

Anwar har et veldig godt forhold til sin storebror Mohamed som nå spiller for Basel i Sveits.

– «Moi»s karriere gir meg motivasjon og inspirasjon. Jeg snakker mye med ham, både om fotball og andre ting. Det han har oppnådd som fotballspiller er helt fantastisk. Det viser at det er mulig for en ung gutt fra Kurland å spille mot de beste i Champions League, sier han.

– Jeg vet at «Moi» har lagt ned veldig mye jobb for å komme dit han er i dag, og jeg er klar å jobbe like hardt, sier Anwar.

Artikkeltags