Ernemann ble presentert som ny Viking-spiller på en pressekonferanse torsdag formiddag. Han har skrevet under en toårskontrakt.

– Jeg gleder meg til å komme til klubben og gjøre en jobb her. Jeg har hatt en god dialog med Sarpsborg 08 og de har hatt full forståelse for avgjørelsen. Jeg følte tiden var inne for å komme seg videre, sier Ernemann på pressekonferansen.

– Det er et prosjekt på gang her i Viking og jeg synes de spiller fantastisk fin og hurtig fotball. Jeg håper at jeg kan bidra med litt vinnermentalitet og dele min rutine med de yngre spillerne, sier han.

Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen har de siste månedene hatt flere møter med Steffen Ernemann om framtiden.

– Vi har hatt en åpen og god dialog med Steffen, men vi har vært usikre på hva som er best for både klubb og spiller, sier Berntsen.

Fantastisk jobb

Nå er det altså klart at Ernemann fortsetter karrieren i Viking.

– Vi er veldig takknemlig for den jobben Steffen har gjort for Sarpsborg 08. Han har vært en veldig sentral spiller for oss i 3,5 år. Steffen er et eksempel til etterfølgelse på hvordan man skal leve som profesjonell fotballspiller. Han har gjort en fantastisk jobb for oss, sier sportssjefen.

Han innrømmer at S08 har vært usikre på om de skulle tilby Ernemann ny kontrakt.

– Vi har hatt en god dialog med Steffen, men han har ikke fått kontraktstilbud. Hvis Steffen skal være hos oss, må han være i lønnstoppen og være en sentral spiller på laget. Han er en person som ikke kan ha et annet utgangspunkt enn det, sier Berntsen, og fortsetter:

– Han skulle fått lønn som fortjent i S08 neste år, men det er ikke sikkert personligheten hans hadde passet hos oss neste sesong. Vi utvikler oss stadig og det er ikke sikkert at han ville fått en så sentral rolle på laget som han ønsker, sier Berntsen.

Mer ansvar

Sportssjefen håper og tror at andre i spillergruppen vil ta mer ansvar neste sesong nå som en av lagets mest rutinerte spillere blir borte.

– De andre spillerne må vokse når en så sterk leder som Steffen Ernemann blir borte, sier Berntsen.

Han påpeker at S08 har flere gode lederemner på midtbanen.

– Vi håper at en spiller som Anders (Trondsen) kan gå inn og ta den rollen som Steffen har nå. Anders vil forhåpentligvis ta et enda større ansvar, både på banen og i garderoben, sier Berntsen.