Fem S08-spillere på landslagssamling

Totalt fem spillere fra Sarpsborg 08 er uttatt til en landslagssamling i fotball for gutter i alderen 14 og 15 år.

DEL

Samlingen foregår i Sarpsborg fra 24. til 27. mars. Norges Fotballforbund har tatt ut tropper til henholdsvis G15-landslag, G15-skyggelandslag og to G14-tropper.

Sarpsborg 08 har fått med følgende spillere til samlingen i hjembyen: Sadir Abud og Adhurim Mjekiqipå G15-landslaget, Ibrahim Karouni på G15-skyggelandslag samt Tarik Mrakovic og Sander Pettersen i G14-troppene.

– Dette er første gangen spillerne født i 2005 er inne på et nasjonalt tiltak, så ekstra gratulerer til dem. 2004-gutta opplever for første gang å bli plassert i en tropp som enten heter landslag eller skyggelandslag. Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til. Første offisielle landskamper for kullet er bare noen uker unna, og vi begynner å forberede inn mot det, sier fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland, til fotball.no

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen.

– Temaet for denne samlingen vil i all hovedsak være forsvarsspill. Og dette trener vi på fordi vi vil spille minst mulig i forsvar når vi spiller med flagget på brystet. For å si det enkelt: Jo bedre vi er i forsvar, jo raskere vinner vi ballen og jo oftere får vi muligheten til å angripe, sier han. 

Artikkeltags