Hektisk aktivitet på Stadion – tribunen blir klar til seriestart

NY TRIBUNE: Tom Stokstad (t.v.) og Rune Arneberg fra støttegruppa i Sarpsborg 08 hjelper til med å bygge den nye tribunen i Klokkesvingen på Stadion.

NY TRIBUNE: Tom Stokstad (t.v.) og Rune Arneberg fra støttegruppa i Sarpsborg 08 hjelper til med å bygge den nye tribunen i Klokkesvingen på Stadion. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fire dager før kampen mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg er det hektisk aktivitet på Stadion for at anlegget skal bli klar til seriepremièren.

DEL

Torsdag formiddag var mange personer i sving i snøværet for at Stadion skal være klar til å ta imot 6.000 tilskuere søndag kveld. Det er fortsatt mye jobb som gjenstår med den nye tribunen i Klokkesvingen, men klubben har kontroll på framdriften.

– Vi er i rute. 750 seter på den nye tribunen skal stå klar til bruk før RBK-kampen, sier styreleder Cato Haug.

Natt til søndag

Det var først meningen at hele tribunen med 1.500 skulle stå ferdig før søndag, men den strenge kulden de siste ukene har skapt problemer. Dermed er det kun de seks nederste radene som blir ferdig, det vil si halvparten av tribunen. Jobben med å ferdigstille resten av tribunen starter neste uke.

– Vi begynte å montere selve tribunen torsdag morgen. Det arbeidet skal etter planen være ferdig fredag. Deretter starter monteringen av setene fredag ettermiddag eller kveld. Gutte- og damelaget vårt skal jobbe dugnad med å bære setene inn på tribunen fredag ettermiddag, sier Haug.

ER I GANG: Monteringen av den nye tribunen i Klokkesvingen er i gang.

ER I GANG: Monteringen av den nye tribunen i Klokkesvingen er i gang. Foto:

Styrelederen forteller at alt skal være ferdig senest søndag morgen.

– Jeg tror og håper at vi er ferdig med den nye tribunen i løpet av lørdag. Alt skal stå klart seneste klokken 09.00 søndag morgen, og i verste fall vil vi jobbe natt til søndag for å bli ferdig, sier Haug.

Får uvurderlig hjelp

Klubben jobbet også med en rekke andre oppgaver på Stadion torsdag. Det er mye som må ordnes før en serieåpning i eliteserien i fotball.

KIOSKEN: Wenche Hansen (t.v.) og Berit Kristiansen fyller opp kioskene med varer før søndagens serieåpning mot Rosenborg.

KIOSKEN: Wenche Hansen (t.v.) og Berit Kristiansen fyller opp kioskene med varer før søndagens serieåpning mot Rosenborg. Foto:

– Vi må sette opp nye LED-skjermer, vaske seter på tribunen, få nye varer på plass i kioskene, sette opp reklameskilt, sette opp nye sikkerhetskameraer og sørge for at anlegget er rent og pent. Det er både ansatte i klubben og frivillige som gjør jobben for oss, sier Haug.

Støttegruppa gjør fortsatt en fantastisk jobb med den nye tribunen.

– Det føles ubeskrivelig for oss at støttegruppa bygger så mye for oss med det været som er nå. Det er en uvurderlig gjeng for oss i Sarpsborg 08, sier daglig leder Espen Engebretsen, som selv var delaktig i jobben med den nye tribunen torsdag.

ALLE BIDRAR: Her fjerner Salgssjef bedrift Roar Johansen (fra venstre), administrativ leder marked Tommy Widlund og markedssjef Thomas Andersen en LED-skjerm som ikke skal brukes søndag.

ALLE BIDRAR: Her fjerner Salgssjef bedrift Roar Johansen (fra venstre), administrativ leder marked Tommy Widlund og markedssjef Thomas Andersen en LED-skjerm som ikke skal brukes søndag. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken