«Moi» signerte for Southampton

NY KLUBB: Mohamed Elyounoussi blir trolig presentert som ny Southampton-spiller fredag.

NY KLUBB: Mohamed Elyounoussi blir trolig presentert som ny Southampton-spiller fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpingen Mohamed Elyounoussi (23) signerte torsdag en femårskontrakt med Southampton, melder VG med henvisning til kilder med kjennskap til overgangen.

DEL

«Moi» var gjennom den obligatoriske legesjekken torsdag, etter å ha blitt enig med Southampton om de personlige betingelsene. Det var agenten Ferhat Cifci som forhandlet på vegne av spilleren onsdag, og «Moi» selv satte seg på flyet til England onsdag kveld.

Høy lønn

Southampton-ansatte var svært hemmelighetsfulle overfor frammøtte norske pressefolk torsdag, men VG har fått opplyst at Moi undertegnet kontrakten og at han fredag skal presenteres som ny Southampton-spiller.

Ifølge kilder VG har vært i kontakt med skal Moi få en årslønn på 2,9 millioner pund (30 millioner kroner). Basel aksepterte allerede tirsdag et bud på nordmannen. Det var VG først meldte at Elyounoussi er på vei til Premier League. Sveits-proffen blir trolig tidenes dyreste norske fotballspiller.

Dyreste spiller

Ifølge britiske Sky Sports har Basel godtatt et bud fra Southampton på rundt 16 millioner pund. Det tilsvarer 172 millioner kroner. VG skriver at den engelske sørkystklubben betaler omkring 190 millioner kroner for «Moi».

Tore André Flo er fortsatt dyreste norske spiller etter at Rangers kjøpte ham fra Chelsea for 165 millioner kroner i 2000. Den rekorden står nå for fall.
«Moi» gjorde 14 mål på 45 kamper for Basel sist sesong, deriblant to i mesterligaen.

Artikkeltags