Unggutten har imponert i norsk 2. divisjon denne sesongen. Højvig Nissen har scoret 18 mål på 26 kamper for Nest-Sotra. Tidligere har han spilt kamper for U16- og U17-landslaget til Danmark.

– Jeg har sett ham i tre kamper for Nest-Sotra denne sesongen. Det er en spiss med stor fart, bra fysikk og han er målfarlig. Vi har noen gode unge spisser i klubben fra før, men Kasper er så spennende at vi ønsker å se nærmere på ham denne uken. Han skal trene med oss fram til helgen, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

Står uten kontrakt

Nest-Sotra ble nummer to i 2. divisjon avdeling 3 denne sesongen. Florø vant denne avdelingen og rykket opp til 1. divisjon.

– Det er imponerende at Kasper har scoret 18 mål denne sesongen. Han holder fortsatt junioralder, og det er ikke mange juniorer som scorer så mye i 2. divisjon, selv om de spiller på et godt lag, påpeker Berntsen.

Højvig Nissens kontrakt med Nest-Sotra gikk ut etter denne sesongen.

– Jeg er klar for nye utfordringer. Neste sesong har jeg lyst til å spille på høyere nivå enn i 2. divisjon, sier Højvig Nissen til SA.

Unggutten er fornøyd med egen innsats denne sesongen.

– Før sesongen hadde jeg som målsetting å lage minst 15 mål . Jeg havnet på 18, og det har vært en bra sesong, sier han.

Større klubb

Nissen kom til Nest-Sotra fra danske Esbjerg før sesongen.

– Jeg snakket med min agent, og vi synes Norge var en spennende mulighet for meg. Nest-Sotra er en fin klubb å utvikle seg. Det er et fint springrett for å komme seg videre til en større klubb, sier han.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg er rask, sterk, kan skyte med begge bein og er farlig inne i boksen, sier han.

Godt inntrykk

Dansken gjorde et godt inntrykk da han deltok på sin første trening med Sarpsborg 08 på Stadion mandag formiddag. Han dunket blant annet inn et par fine scoringer da det var spill mot to mål på liten bane.

– Det var et høyere tempo enn jeg er vant til, men jeg synes det gikk bra for egen del, sier han.