Gå til sidens hovedinnhold

Øby forlenger med S08 – lånes ut til Strømmen

Artikkelen er over 5 år gammel

Sarpsborg 08 og Olav Øby (22) er enig om en ny kontrakt som varer ut 2018-sesongen. Samtidig lånes han ut til Strømmen i 2017.

Midtbanespilleren har som kjent vært utlånt til Strømmen også i 2016, og sarpingen hatt en god utvikling i Romerikes-klubben. Øby har vært en sentral spiller på laget som havnet på 7. plass på tabellen i 1. divisjon.

– Olav er i en alder hvor han bør spille regelmessig på høyt nivå. Strømmen er derfor den beste utviklingsarenaen han kan ha nå. Meningen er at han skal ta ytterligere et steg der og så komme tilbake til oss. Olav har fortsett et knepp igjen før han kan spille fast i Sarpsborg 08, sier Thomas Berntsen.

Passer inn i S08-profilen

Sportssjefen er glad for at Øby forlenget kontrakten. Det er en spiller klubben fortsatt har stor tro på.

– Olav har alt det vi står for. Han er lokal, god spiller, flott gutt, han tåler å trene mye og han har lyst til å trene mye, påpeker Berntsen.

Øby er fornøyd med oppholdet i Strømmen.

– Jeg har spilt fast og hatt en god utvikling. Nå glede jeg meg til å spille enda en sesong i Strømmen, sier Øby.

Jeg har blitt tryggere på meg selv i veldig mange situasjoner på banen

Olav Øby, fotballspiller fra Sarpsborg

 

22-åringen sier at det er hyggelig at S08 ønsker å forlenge kontrakten hans med ytterligere en sesong.

– Det viser at jeg har gjort noe riktig. Målet mitt er å spille i eliteserien snart. Jeg kunne gått tilbake til S08 og kjempet for en plass på laget neste sesong, men jeg tror det er lurt å være i en klubb hvor jeg får spille fast. Samtidig er det kult at Sarpsborg 08 har troen på at jeg kan spille i eliteserien for dem senere, sier unggutten som studerer ved Norges idrettshøgskole ved siden av fotballen. Han har også flyttet til Oslo.

Har blitt tryggere

Olav Øby har fått mye erfaring i løpet av 2016-sesongen.

– Jeg har startet samtlige serie-, cup- og treningskamper når jeg har vært tilgjengelig. Jeg har kun stått over grunnet for mange gule kort. Det har gått veldig bra. Da jeg var 19–20 år snakket Geir (Bakke) mye om at jeg manglet erfaring, men jeg skjønte ikke helt at det var viktig. Nå skjønner jeg mer om hva han mener. Jeg har blitt tryggere på meg selv i veldig mange situasjoner på banen, sier Øby.

Strømmen-trener Espen Olsen er fornøyd med Øby blir med videre.

– En viktig signering. Olav er ung, ambisiøs, løper mye, og er viktig for kontinuiteten i laget vårt, sier Olsen til rb.no.

Olav Øby

  • Født: 13. oktober 1994
  • Fødested: Sarpsborg
  • Spilte 32 serie- og cupkamper for Strømmen i 2016. Scoret fire mål.

 

Kommentarer til denne saken