Oppfordrer sarpinger til å fylle stadion: – Hjelp Sarpsborg 08 til Ullevaal

Artikkelen er over 3 år gammel

Lars Erik Pettersen og Svein Eng mener fotballen har vært viktig for Sarpsborg by. Nå oppfordrer de alle sarpinger til støtte laget mot Odd i 4. runde onsdag.

DEL

– Det var en fantastisk fest under cupfinalen i 2015. Det kan vi oppleve igjen hvis vi står samlet bak laget, sier Svein Eng.

– Det er viktig at folk ikke venter til finalen med å møte opp. De må komme tidligere for å hjelpe laget til Ullevaal, sier Lars Erik Pettersen.

Med i støttegruppa

Både Eng og Pettersen er med i støttegruppa til S08.

– Vi er veldig opptatt av fotball og har fulgt med på samarbeidet helt siden starten. Dette gir oss veldig mye og det er veldig moro, sier de.

Begge mener at S08 har vært viktig for byen.

– Sarpsborg by har blitt mye mer kjent i Norge på grunn av fotballen. Sarpsborg 08 synes både på kartet og i media. Fotballen har gjort sarpingene mer stolte av byen vår, sier Eng.

– Fotballen har betydd veldig mye for byen vår. Nå har vi ikke et harry-stempel lenger, slik vi hadde sammen med Drammen for noen år siden. , påpeker Pettersen.

Flere publikummere

S08 har hatt over 4.700 tilskuere i snitt på de første ti seriekampene. Det er stor framgang fra forrige sesong.

Fotballen har betydd veldig mye for byen vår

Svein Eng, Sarpsborg 08-supporter

– Det begynner å bli bra frammøte på Stadion. Det er rundt 55.000 innbyggere i Sarpsborg, og rundt 7,5 prosent av dem møter opp på kamp. I Trondheim er det 7,6 prosent av innbyggertallet som møter opp på Rosenborgs kamper. Og da må vi huske på at trønderne har vunnet mange seriegull, cupmesterskap og spilt Champions League-kamper de siste 25 årene. Her i byen er det 40 år siden det var toppfotball. Folk har vært nødt til å lære seg til å gå på fotball igjen. To generasjoner har ikke hatt den muligheten, sier Pettersen.

Fin fotball

Duoen håper det blir enda flere tilskuere på Stadion framover.

– Sarpsborg 08 spiller morsom fotball. Bare å se på Krepin (Diatta) er verdt inngangspengene alene. De som ikke går på Stadion går glipp av noe. Det er vanligvis færre folk på cupkampene, men jeg håper folk kommer og støtter laget på onsdag. Det fortjener de, sier Eng.

Fakta

Slik spilles 4. runde i cupen:

Onsdag: Sarpsborg 08-Odd, Haugesund-Molde, Jerv-Rosenborg, Kristiansund-Florø, Lillestrøm-Tromsø, Stabæk-Aalesund, Mjøndalen-Brann

Torsdag: Vålerenga-Elverum

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken