Simen (19) er førstereisgutt: – Jeg lærer mye hver dag

LOVENDE: Unggutten Simen Vidtun Nilsen (t.h.) har hatt en fin utvikling etter at han kom til Sarpsborg 08. Her tar han ballen foran beina på Alexander Jakobsen.

LOVENDE: Unggutten Simen Vidtun Nilsen (t.h.) har hatt en fin utvikling etter at han kom til Sarpsborg 08. Her tar han ballen foran beina på Alexander Jakobsen. Foto:

Den unge målvakten Simen Vidtun Nilsen (19) er med på sin første treningsleir med Sarpsborg 08.

DEL

MARBELLA: 19-åringen fra Halden fikk proffkontrakt med Sarpsborg 08 før denne sesongen, og nå er han i likhet med resten av troppen på plass i Marbella på den spanske solkysten.

– Jeg har det kjempebra på treningsleir. Det er flotte treningsforhold og jeg lærer mye hver dag, sier Vidtun Nilsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Hvordan er det å være førstereisgutt med Sarpsborg 08?

– Hehe, det er moro det. Jeg blir litt «køddet» med noen ganger, men det går bra. Det er sånn det skal være, sier han.

Fin utvikling

Vidtun Nilsen spilte for junior- og rekruttlaget til Sarpsborg 08 forrige sesong.

– Jeg spilte for Tistedalen for to år siden, så dette har gått veldig fort. Utviklingen min har bare gått oppover etter at jeg kom til Sarpsborg 08, sier han.

Vidtun Nilsen beskriver seg selv som keeper på følgende måte:

– Jeg er en veldig offensiv keeper i spillestilen. Er ikke redd for å feile. I feltet er jeg veldig offensiv. I tillegg liker jeg å bruke beina, sier han.

Unggutten er fornøyd med egen utvikling

– Det kommer sikkert en liten knekk etter hvert. Det gjør det på alle, men så langt har utviklingen min gått rett oppover, sier han.

Halden-gutten har også ting han jobber med å forbedre.

– Jeg jobber mye med å holde konsentrasjonen oppe hele tiden. Som keeper må man være 100 prosent fokusert hele tiden. Ellers blir det fort tabber og baklengsmål. I tillegg jobber jeg med å få enda kjappere føtter. Alt går mye fortere på A-laget enn på juniorlaget, sier han.

Spilletid

Vidtun Nilsen konkurrerer med David Mitov Nilsson og Aslak Falch om å få spilletid på A-laget.

– Sarpsborg 08 har to veldig gode og etablerte keepere, og jeg trener sammen med dem og lærer mye hver eneste dag. Jeg ser hvordan teknikken deres er og hvordan de gjør ting, sier han.

Vidtun Nilsen er naturligvis klar over at det blir tøft få spilletid i eliteserien denne sesongen.

– Jeg gjør jobben min på treningsfeltet, og så er det opp til treneren å ta ut laget. Hvis jeg får sjansen i en kamp skal jeg gripe den. Jeg er bare 19 år og som keeper må man være tålmodig. Det er to siden jeg spilte i Tistedalen, og jeg vet det blir tøft å kjempe om plassen denne sesongen, sier 19-åringen som har toårskontrakt med Sarpsborg 08.

Utvik er snart tilbake

Stahre har allerede satt et bunnsolid stempel på Sarpsborg 08

    Reporter: Petter Kalnes // Kamera: Thomas Andersen

    Artikkeltags