Skålevik: - Jeg følte meg voldsomt ønsket

NY KLUBB: Steffen Lie Skålevik trente for første gang med sin nye klubb mandag formiddag. I bakgrunnen følger både Tom Freddy Aune og Geir Bakke nøye med.

NY KLUBB: Steffen Lie Skålevik trente for første gang med sin nye klubb mandag formiddag. I bakgrunnen følger både Tom Freddy Aune og Geir Bakke nøye med. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpsborg 08 har endelig sikret seg spissen de har jobbet lenge med å hente. Steffen Lie Skålevik (25) har signert en fireårskotrakt med S08.

DEL

Fjorårets toppscorer i Brann skrev mandag under papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut sesongen 2022.

- Jeg følte meg voldsomt ønsket. Jeg vet jo at Sarpsborg 08 har fulgt med over tid. Fotballen her passer meg veldig godt. Jeg gleder meg enormt, sier Skålevik til sarpsborg08.no.

Spissen mener spillestilen til S08 passer ham bra.

- Det var utrolig gøy å følge Sarpsborg 08 i Europa League i fjor også. Jeg gleder meg til å bli en del av det laget her. Jeg tror som sagt det blir veldig bra. Sarpsborg 08 har et godt apparat rundt a-laget sitt og en spillestil jeg vet passer meg godt som spisstype, sier Skålevik.

Sportssjefen fornøyd

– Dette er en spiller vi setter høyt. Vi har fulgt Steffen Lie Skålevik i flere år. Han er en spiss som jobber utrettelig, har god ork og nese for mål. Et vaskeekte arbeidsjern vi gleder oss voldsomt til å se i blått og hvitt, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Spissen gjennomførte sin første treningsøkt med Sarpsborg 08 på Stadion mandag, men det er først nå i ettermiddag at overgangen er bekreftet av klubbene.

Lie Skålevik er kjøpt fri fra kontrakten med Brann. Overgangssummen er ikke bekreftet, men det er trolig snakk om rundt 3,5 millioner kroner.

25-åringen var toppscorer for Brann-laget som gikk til sommerferie med ledelse i eliteserien sist sesong. I Bergen noterte han seg i snitt for et målpoeng hvert 157. minutt i 2018. Det er tall som imponerer sportssjefen.

– Vi har tro på at Steffen kommer til å bli en skikkelig tilvekst for oss. Vi snakker en dønn seriøs fotballspiller med flotte holdninger og målteft. Han har levert gode prestasjoner i Nest-Sotra og Brann. I tillegg gjorde han ti scoringer og én assist på 879 minutter i Start-drakt i 2017. Vi har forventninger til Steffen og tror han kommer til å passe ypperlig i et tospann på topp, sier Berntsen.

Forrige uke kjøpte Sarpsborg 08 spissen Lars-Jørgen Salvesen fra Ullensaker/Kisa. Han noterte seg for to scoringer i løpet av 45 minutter i fredagens treningskamp mot Vålerenga (4-0).

– Med Lars-Jørgen Salvesen og nå Steffen inn i tillegg til alternativene vi allerede har, føler vi at vi begynner å se konturene av noe veldig spennende offensivt. Dette er typer som passer vår filosofi og spillestil som hånd i hanske. Vi gleder oss, sier sportssjefen.

Spisser er solgt

S08 har solgt unna flere av sine beste offensive spillere forrige sesong. Patrick Mortensen har gått til AGF, Tobias Heintz til Kasimpasa og Rashad Muhammed til Erzurumspor. Foreløpig er Thomas Berntsen usikker på om de skal hente flere spisser nå.

– Vi er kanskje ferdig med å handle på spissplass nå. Vi får se an hvordan det utvikler seg. Vi har også Mikkel Agger som ser veldig frisk ut om dagen, samt flere spennende unggutter, sier Berntsen.

Klubben har også nylig hentet spissen Ismael Coulibaly fra Mali.

Artikkeltags