Sarpsborg 08-trener Geir Bakke ønsket en mer åpen fotball i sommer. Det har gitt både bedre fotball og poeng. Nå har det blitt en stund siden seier og treneren håper på en opptur mot Vålerenga i morgen.

Stramme inn

– Vi fikk et klart svar på hvordan det blir når vi ikke er på og skal spille vår åpne fotball mot Strømsgodset. Mot gode lag blir vi veldig straffet for å ikke gjøre jobben fult ut, mener Bakke.

Trenerapparatet og spillerne har de siste ukene jobbet med dette for å bedre.

– Vi er nødt til å være litt gjerrigere. Vi er blitt mer straffet i serien for dette enn i cupen, mener han.

Sarpsborg 08 møter et Vålerenga lag som er gode når de har flyt i spillet.

– Det blir vår oppgave å passe på at de ikke kommer i føringen tidlig. Vi har alle muligheter til å ta med oss en seier hjem. Det hadde også smakt veldig godt, påpeker han.

Mye folk borte

– Jeg fatter ikke hva det er som gjør at vi får skader hele tiden. Vi trener ikke på noen annen måte enn de øvrige lagene i eliteserien. Likevel kommer problemene hele tiden.

Bakke syntes det har vært vanskelig å få spilt sammen et lag.

– Hele tiden har det vært potensielle spillere til enkelte plasser borte. Likevel er jeg sikker på at vi ikke kunne gjort så mye annerledes heller, mener han.

I øyeblikket er det minst seks spillere i troppen som ikke kan spille kampen mot Vålerenga. S08 hentet flere spillere i sommer for å ikke komme helt feil ut. Det er godt nå.

– Det blir ikke lett å skape kontinuitet med så mange utskiftninger hele tiden. Vi er bare nødt til å gjøre det beste ut av det hele tiden, mener Geir Bakke.