Tapte mot de russiske serielederne

STOPPET: Jørgen Strand Larsen fikk en kjempemulighet til å utligne for Sarpsborg 08 i første omgang, men han ble effektivt stoppet av Zenits keeper Andrey Lunyov.

STOPPET: Jørgen Strand Larsen fikk en kjempemulighet til å utligne for Sarpsborg 08 i første omgang, men han ble effektivt stoppet av Zenits keeper Andrey Lunyov. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Zenit-Sarpsborg 08 2-1) Etter et komisk mål helt i starten av kampen, klarte Sarpsborg 08 aldri å komme à jour med Zenit i målprotokollen, til tross for en spillemessig god kamp.

DEL

Aleksandr Vasjutin var nok ekstra skjerpet foran oppgjøret mot sin moderklubb Zenit, men det tok bare to minutter før han måtte plukke den første ballen ut av nettet.

Kristoffer Zachariassen skulle klarere ballen ut av egen femmeter, men ballen gikk rett i kroppen på Zenits venstreback Elmir Nabiullin, for så å ende opp i nettet bak Vasyutin.

God første omgang

Det første kvarteret var sjansefattig, før Zenit fikk en corner etter 17 minutters spill.

Innsvingeren fra venstre ble møtt av den russiske landslagsspissen Artem Dzyuba, som flikket ballen til side for mål.

Sarpsborg 08 var absolutt på høyde med Zenit spillemessig, og etter 20 minutter kom sarpingenes første sjanse i kampen.

Ole Jørgen Halvorsen kom seg fint rundt på høyresiden og slo et godt innlegg.

Innlegget landet på pannebrasken til Jonathan Lindseth, som headet ballen like utenfor.

Sarpsborg 08s største sjanse i første omgang, var det Jørgen Strand Larsen som fikk.

Etter slurv i Zenits forsvar, kom haldenseren helt alene med keeper.

Strand Larsen klarte imidlertid ikke å få noe ut av sjansen, og Zenits keeper Andrey Lunyov snappet ballen foran Strand Larsen.

– Store deler av første omgang er bra, vi får litt trykk på dem i starten av andre omgang, men vi klarer ikke å omsette det i noe, sa Geir Bakke til SA.tv etter kampen.

Russerne brukte pausen til å sette inn 11 nye spillere, mens Sarpsborg 08 kom ut med det samme laget som de brukte i den første omgangen.

Sarpsborg 08 satte et lite press på russerne i starten av omgangen, men fikk ikke betalt i annet enn et par cornere som det ikke ble de store farlighetene ut av.

Omgangens første sjanse var det Zenit som fikk, da S08s forsvar sov i timen. Aleksandr Vasjutin måtte varte opp med en god redning, for å stoppe forsøket fra Anton Zobolotny.

Etter 64 minutter klarte imidlertid ikke Vasyutin å redde sarpingene.

Hardt straffet

Ole Jørgen Halvorsen rotet bort ballen da Sarpsborg 08 fikk muligheten ti å ta en overgang, og i stedet var det Zenit som gikk i angrep.

Russerne kom i overtall mot S08s forsvar, og Emiliano Rigano lurte både Joachim Thomassen og Vasyutin da han satte inn 2–0 til Zenit.

– Ole Jørgen klarer å miste ballen når vi har flyttet opp mange spillere, men dribler seg bort innover i banen. Så kommer kontringen og så kommer 2–0. Det er helt meningsløst og jeg kjenner at jeg blir irritert, sa Bakke om situasjonen som ledet til Zenits andre scoring.

Sarpsborg 08 gjorde fem bytter etter 65 minutters spill, og bare fire minutter senere var det en av innbytterne som satte inn S08s redusering.

Nicolai Næss ble felt på vei fremover i banen og frisparket tok han selv.

Næss sendte av gårde en kanonkule fra drøye 30 meter, og Zenits keeper måtte gi retur.

På returen var Lars-Jørgen Salvesen frempå. Han viste frem sine goalgetteregenskaper da han lurte offsidefellen og pirket inn Sarpsborg 08s redusering til 1–2.

Nærmere kom imidlertid aldri sarpingene, og de måtte gi tapt for et godt russisk lag i sin siste kamp på spansk jord for denne gang.

– Vi er slurvete i mye av det vi foretar oss i dag, så jeg kjenner at jeg er litt irritert, sa Geir Bakke etter kampslutt.

– Totalt sett skal vi være fornøyd med veldig mye, men vi må slutte å røre med de enkle tingene, oppsummerer Sarpsborg 08s trener.

Kampfakta:

Treningskamp

Zenit-Sarpsborg 08 2-1

1-0 (2) Elmir Nabiullin

2-0 (64) Emiliano Rigano

2-1 (79) Lars-Jørgen Salvesen

Sarpsborg 08s lag:

Keeper: Aleksandr Vasyutin

Forsvar: Jon-Helge Tveita, Nicolai Næss, Magnar Ødegaard og Joachim Thomassen.

Midtbane: Ole Jørgen Halvorsen(Alexander Ruud Tveter 25 min) Matti Lund Nilelsen(Harmet Singh i 25), Kristoffer Zachariassen(Wilmer Azofeifa i 25) og Jonathan Lindseth(Kristoffer Larsen i 15).

Spisser: Jørgen Strand Larsen(Ismail Coulibaly i 25) og Steffen Lie Skålevik(Lars-Jørgen Salvesen i 25)

Artikkeltags