Toppspiss klar for Sarpsborg 08

Pål Alexander Kirkevold er klar for Sarpsborg 08. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Pål Alexander Kirkevold er klar for Sarpsborg 08. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg 08 har skrevet kontrakt med spissen Pål Alexander Kirkevold (25) fra danske Hobro på lån fram til sommeren.

DEL

Det ble klart torsdag ettermiddag. Kirkevold kommer til Sarpsborg allerede i kveld, og deltar på trening fredag formiddag på Sarpsborg stadion.

- Pål Alexander er spilleklar til søndagens kamp mot Sogndal. Han kjemper om å få en plass i startelleveren på lik linje med alle våre andre spillere, sier sportssjef Thomas Berntsen til SA.

Kirkevold var meget god for Sandefjord før han ble solgt til danske Hobro for millionbeløp sent på sommeren 2015. Han var toppscorer i 1. divisjon med 19 mål i 2014 da Sandefjord rykket opp i eliteserien. I 2015 scoret han åtte mål i eliteserien før han ble solgt til Danmark. Denne sesongen har han scoret to mål i Superligaen. Hobro har hatt en tung sesong og er allerede klar for nedrykk.

- Jeg må nok en gang gjenta at vi er veldig fornøyd med de spissene vi har. Årsaken til at vi henter inn en ny spiss nå er skaden til Jonas (Lindberg) og usikkerheten rundt foten til Patrick (Mortensen). Vi har sondert spillermarkedet siden mandag, og det er flere gode spillere som har vært inne i bildet. Nå er vi veldig fornøyd med at vi har fått Kirkevold, sier sportssjefen.

Er i kampform

Overgangsvinduet stenger ved midnatt natt til fredag, og S08 jobbet lenge med to forskjellige alternativer torsdag.

- Vi har vært opptatt av at spilleren vi henter skal være i kampform. Det er viktig for oss at vedkommende kan gå inn og levere fra dag 1, sier Berntsen.

Sportssjefen forteller at S08 har vært lystne på å hente Kirkevold til klubben et par ganger tidligere, men da har det ikke blitt noe av

- Pål Alexander er en hardtarbeidende spiss som er god uten ball. Han er et uromoment som stadig er på løp. Dessuten er han målfarlig, har bra tempo og en god duellspiller, sier Berntsen.

- Han er også en blid og fin gutt som kommer til å gli lett inn i gruppa. Han vil være en fin tilvekst for oss, sier Berntsen.

Tilbake til Danmark

Kirkevold har skrevet under en avtale med S08 som gjelder fram til 30. juni, men i praksis betyr det at han skal spille for klubben fram til 1. juni. Det er ferie i eliteserien i hele juni grunnet EM-sluttspillet i Frankrike.

- Vi er ikke aktuelt for oss å beholde Kirkevold lenger enn til sommeren. Han er blitt kjøpt av Hobro, og skal tilbake dit før neste sesong, sier Berntsen.

Kirkevold har også spilt for HamKam og Mjøndalen.

Artikkeltags