Utvik: – Jeg er vant til å ta tak

LOVENDE: Midtstopper Bjørn Inge Utvik har hatt en lovende start i Sarpsborg 08-drakta. Unggutten leverte en positiv kamp mot Lillestrøm lørdag. Foto: sarpsborg08.no

LOVENDE: Midtstopper Bjørn Inge Utvik har hatt en lovende start i Sarpsborg 08-drakta. Unggutten leverte en positiv kamp mot Lillestrøm lørdag. Foto: sarpsborg08.no

Artikkelen er over 2 år gammel

(Lillestrøm-S08 0-3) Sarpsborg 08s nye midtstopper Bjørn Inge Utvik (21) leverte en ny positiv kamp da Lillestrøm ble banket 3–0 i lørdagens treningskamp i LSK-hallen.

DEL

– Jeg synes dette var en ok kamp. Vi var litt tightere og strammere defensivt enn tidligere. Vi har fokusert på det de siste ukene, og det var moro å få vist noe av det vi har trent på, sier Utvik.

En ledertype

S08 hentet Utvik fra Sogndal tidligere i vinter, og 21-åringen som har spilt på samtlige aldersbestemte landslag opp gjennom årene har hatt en positiv start i sin nye klubb.

– Jeg synes jeg kom godt fra det i dag. Det var ikke meningen at jeg skulle inn før ved pause, og jeg fikk litt innbytterpuls med en gang, men jeg synes det gikk bra, sier han.

Det var meningen at alle S08-spillerne skulle spille hver sin omgang, men Utvik måtte inn tidlig i første omgang fordi Joackim Jørgensen fikk en liten smell i beinet. For øvrig gjorde også midtstopperkollega Joonas Tamm et godt inntrykk på nytt.

Tok styringen

Utvik tok styringen i S08-forsvaret og snakket nærmest ustanselig så lenge han var på banen.

– Jeg prater hele tiden under kampene, enten du liker det eller ikke, sier Utvik, og gliser.

– Det er bare sånn jeg er. Jeg kommer fra et lite sted, der vi ikke hadde et spesielt godt lag og da måtte jeg bidra litt ekstra. Jeg er vant til å ta tak. Det har jeg gjort hele livet, sier han.

Trener Geir Bakke sier dette om Utviks innsats i S08 så langt:

– Det har vært godkjent. Vi har store forventninger til ham. Det er positivt at han prater så mye. Det viser at han har stor innlevelse, og han er også flink til å prate riktig. Han er konkret på ting som er viktig, sier Bakke.

Treningsleir

S08 reiser nå på en 14 dagers treningsleir i Marbella.

– Vi gleder oss. Det blir deilig å trene i fint vær og på gode gressbaner, sier Utvik.

Artikkeltags