Full fart på hjemmebane

sjarmtroll: Når det ikke er trening i Sarpsborg 08 er det full fart på hjemmefronten for Franck Dja Djedje. Sønnen Samuel er både et sjarmtroll og en bajas. Til venstre samboer Julie Saporta.FOTO: Johnny Helgesen

sjarmtroll: Når det ikke er trening i Sarpsborg 08 er det full fart på hjemmefronten for Franck Dja Djedje. Sønnen Samuel er både et sjarmtroll og en bajas. Til venstre samboer Julie Saporta.FOTO: Johnny Helgesen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er ikke bare på treningene det er full fart for Franck Dja Djedje. Hjemme er det sønnen, sjarmtrollet og bajasen Samuel som får han til å løpe.

I går flyttet den nye kantspilleren til Sarpsborg 08, inn i en leilighet på Fritznerbakken sammen med samboeren Julie Saporta og sønnen Samuel.

Uro i Ukraina

Den politiske uroen i Ukraina var hovedårsaken til at Djedje brøt kontrakten med FK Chornomorets Odessa, og sammen med familien forlot landet. De følte seg ikke trygge. Men i tillegg hadde han ikke fått lønn for de to siste månedene. Djedje hadde trent med Nice i en måned da 08 tok kontakt.

Samboeren Julie forteller til SA at Djedje ville dra med det samme forespørselen kom, men hun holdt han igjen til de var blitt enige om betingelsene.

– Det er Julie som er sjefen i familien, sier Djedje og smiler.

Nå er det to spillere til fra samme klubb som har kommet til norske klubber. Pablo Fontalello har gått til Stabæk mens Markus Berger spiller for Start.

Den store kjærligheten

Da SA spurte om hvordan Julie og Franck møttes, fikk vi en historie av det litt spesielle slaget. Som fjortenåring chattet Julie med en kamerat av Franck på nettet. To år senere har hun et ubesvart anrop på telefonen. Hun svarer med en SMS, og det viser seg at telefonen tilhører Franck som hun ikke aner hvem er. Antakelig er det kameraten som har brukt den for å ringe Julie. Dermed var det kontakt og tre måneder senere reiser Franck fra Paris til Nice for å møte jenta han har forelsket seg i. I dag elleve år senere har de sønnen Samuel sammen, og har kommet til Sarpsborg.

– Men det var ikke lett. Franck er mørkhudet og fra en annen kultur. Jeg måtte kjempe med min egen familie da de fikk greie på hvem min store kjærlighet var, forteller Julie.

Artikkeltags