Grov feil avgjorde toppkampen

Haraldur Bjørnsson slår oppgitt ut med armene etter et klønete utspill som førte til Ullensaker/Kisa sitt seiersmål åtte minutter før slutt

Haraldur Bjørnsson slår oppgitt ut med armene etter et klønete utspill som førte til Ullensaker/Kisa sitt seiersmål åtte minutter før slutt Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sarpsborg 08 tapte 1-2 mot Ull/Kisa på Jessheim. Målvakt Haraldur Björnsson ble den store syndebukken. - Nå blir det ikke særlig moro med sommerferie, sier trener Roar Johansen. SE VIDEO: BILDER: REFERAT:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Det var et utrolig bittert 1-2 tap. Vi har nok muligheter til å avgjøre kampen til vår favør, men i dag var desverre Ull/Kisa uhyre effektive, sier Roar Johansen på telefon til SA-sporten.

Klar personlig feil

Den noe spesielle matchvinnerscoringen til Ullensaker/Kisa kommer til å bli husket for Sarpsborg 08-keeper Haraldur Björnssons merkelige opptreden.

SE VIDEO: Årets merkeligste scoring?

Hjemmelagets innbytter Steevan Humberto Fortes Dos Santos fra Kapp Verde hindrer 08-målvakten i å ta et raskt utspill.

Ull/Kisa spilleren står på utsiden av 16-meteren og blokkerer ballbanen til Björnsson. 08-målvakten markerer sin frustrasjon ved å skyte utspillet rett i ryggen på Steevan Dos Santos og blir deretter straffet hardt når islandingen ser ballen trille inn i det tomme målet.

Roar Johansen var ikke særlig imponert.

- Det er en klar personlig feil av Haraldur (Björnsson) som velger å ta utspillet i den situasjonen. Han burde flyttet seg til siden eller ventet. Eller for å gjøre det enkelt: Han kunne gjort alt annerledes enn det han gjorde. Nå blir det ikke særlig moro å ta sommerferie, og jeg regner med at tre- fire dager går med til å nullstille seg, sier Roar Johansen.

Cup i ferien

Før neste seriekamp hjemme mot Bryne 30. juni venter Hødd i 3. runde i Norgesmesterskapet.

Med en enorm revansjelyst sier Roar Johansen at alt fokuset i ferien blir å avansere til 4.runde i cupen.

- Dette tapet gir oss ekstra motivasjon til å slå Hødd i cup-kampen. Spillerne får en uke ferie nå, men etter det legger vi alt fokus på kampen i Ulsteinvik. Vinner vi den venter et nytt cup-oppgjør 27.juni, sier Johansen.

Les mer om kampen i mandagens SA!

Slutt: Ull/Kisa vinner 2-1. Et inneffektivt Sarpsborg 08 rotet bort poengene på Jessheim. Hjemmelaget scoret på sine to sjanser, mens Sarpsborg 08 ikke klarte å sette sine.

82.min: MÅL! 2-1 til Ull/Kisa! 08-målvakt Haraldur Björnsson skyter utspillet rett i ryggen på hjemmelagets Steevan Humberto Fortes Dos Santos i irritasjon på at spilleren står for nærme når Bjørnsson vil ta et tidlig utspill. Ballen spretter deretter inn i mål bak en klønete Sarpsborg 08 keeper.

80.min: Nære for Sarpsborg 08. Øyvind Hoås rager høyest i luften på et godt innlegg fra Erik Jonvik, men keeper redder.

REFERAT: Les kampreferat fra Ull/Kisa-Sarpsborg 08 her

76.min: Bytte Sarpsborg 08: Mehmed Divanovic kommer inn for Mohamed Elyounoussi.

66.min: Bytte Sarpsborg 08: Morten Giæver kommer inn for en skadet Martin Wiig. Spissen kan ha slått opp kneskaden han har slitt med.

60.min: MÅL 1-1! Nicolay Solberg er iskald fra krittmerket. Sender ballen til venstre og keeper til høyre. 1-1 på UKI Arena.

59.min: STRAFFE TIL SARPSBORG 08! Mohammed Elyounoussi blir felt innenfor straffefeltet

51.min: Nesten 2-0 til hjemmelaget. Kim Holmen skyter via en medspiller og treffer stolpen.

49.min: Øyvind Hoås blir spilt igjennom alene med Ull/Kisa-keeper og får så vidt skotuppen på ballen. Forsøket på en følsom kjipp ender i magen på en liggende målvakt Arnold Origi Otiend.

46.min: Sarpsborg 08 tar avspark for 2.omgang

REFERAT: Les kampreferat fra Ull/Kisa-Sarpsborg 08 her

Pause: Ull/Kisa beholder sin tidlige ledelse og går i garderoben med et godt utgangspunkt før andre omgang. Med denne stillingen ligger hjemmelaget an til å ta sommerferie på toppen av tabellen, mens Sarpsborg 08 må nøye seg med plassen bak inn i EM-ukene.

44.min: Gult kort til Sarpsborg 08s Nicolay Solberg

42.min: De blåkledde har fått blod på tann. Alvaro Baigorri dribler seg inn i feltet fra sin posisjon på venstresiden og ruller kula ut på 16-meter hvor Stanley Ihugba fyrer av et skudd med bredsiden. Ballen stryker tverrliggeren.

41.min: Kjemesjanse for Martin Wiig. 08-spissen river seg løs i feltet og header mot mål fra to meter. Hjemmelagets sisteskanse Arnold Origi Otiend varter opp med en fantomredning. Fortsatt 1-0 til Ull/Kisa

39.min: Øyvind Hoås tupper ballen centimetere over Ull/Kisa sitt mål. Nesten der for tometersmannen.

36.min: Sarpsborg 08 er heldige som ikke får et straffespark imot etter at Øyvind Hoås handser i eget felt. Hjemmelagets høyreback Pål Steffen Andreasen header et innlegg i hånden på Hoås, som har armen i en unaturlig posisjon over hodet.

25.min: Midtveis i første omgang. Sarpsborg 08 har hatt ballen mye, men sliter med å produsere sjanser mot et kompakt Ull/Kisa.

LIVE: Følg Ull/Kisa-Sarpsborg 08 fra kl. 15.00

5.min: MÅL 1-0! Henrik Nordnes kommer seirende ut av hodeduellen med Ole Christoffer Heieren Hansen på kampens første corner. Han stanger hjemmelaget Ull/Kisa i ledelse.

1.min: Ullensaker/kisa tar avspark

Mange så nok for seg at Martin Wiig måtte ta et lengre ufrivillig opphold fra fotballen da han gikk ned for telling tidlig i mandagens hjemmekamp mot Bærum og måtte byttes ut.

Men til alt hell ikke skaden så alvorlig som man hadde grunn til å frykte. Ifølge Sarpsborg 08s nettsider, gjennomførte storscoreren en god treningsøkt på fredag og en litt roligere trening i går, der han ble bekreftet klar til ettermiddagens toppoppgjør mot Ull/Kisa på UKI Arena på Jessheim.

Tre menn som ikke får vært med i denne kampen er Michael Røn, Glenn Roberts og Tobias Henanger, som alle er satt ut av spill med skader.

Sarpsborg 08 stiller med denne troppen til dagens kamp:

LIVE: Følg Ull/Kisa-Sarpsborg 08 fra kl. 15.00

Sarpsborg 08 stiller med dette laget i dag:

Målvakt: Haraldur Björnsson.

Forsvar: Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Magnar Ødegaard og Alvaro Baigorri.

Midtbane: Erik Jonvik, Stanley Ihugba, Nicolay Solberg, Martin Wiig og Mohamed Elyounoussi.

Angrep: Øyvind Hoås.

Reserver: Frode Larsen, Berat Jusufi, Claes Jørgensen, Mehmed Divanovic, Mathias Engebretsen, Tom Erik Breive og Morten Giæver.

Artikkeltags