Andreas Nordvik er født på Nardo, et steinkast fra Lerkendal. Søndag er han tilbake for å slå Rosenborg.

– Det å komme til Lerkendal er som å komme hjem for meg. Slik vil det alltid være. Jeg er født og oppvokst like borte i gata, og spilte seks sesonger i klubben, sier Andreas Nordvik foran matchen på Lerkendal.

Spille mest mulig

Selv om ikke laget er tatt ut, er det ingen som kan frata Andreas en plass i startelleveren mot RBK. Ole Christoffer Heieren Hansen er borte med karantene og det gjør saken klar.

– Vi får se hva som skjer, det er trenerteamet som bestemmer. Det har i hvert fall gått bra i de tre siste kampene jeg har fått lov til å spille. Jeg kjenner at det blir bedre og bedre hele tiden, ettersom jeg får kamptrening på høyt nivå og tillit, sier han og smiler.

Andreas vil påpeke at han ikke kom til Sarpsborg 08 som en skadet spiller.

Gått bra

– Jeg var veldig dårlig trent, og hadde ikke trent med noen klubb etter siste klubb. Det måtte gjøres en god jobb for å komme tilbake i toppform. Jeg føler fortsatt at jeg har mer å gå på, sier han.

Han spilte 70 minutter mot Vålerenga, 90 minutter Lillestrøm og 75 minutter mot Molde. Da måtte han gi seg med to kramper.

– Nesten tre hele kamper på åtte dager ble vel mye for meg. Da tok krampen meg. Det har vært en rolig uke så langt, for å være helt klar til søndag, sier han.

Når det gjelder kampen på søndag, er Andreas klar på at det er Rosenborg som har presset.

– Ting skjer fort i Rosenborg. og skal vi vinne på Lerkendal må alle spillerne være på. Jeg regner med at ikke det blir noe problem, sier han.

Se siste utgave av Fotballmagasinet her: