Joar er overrasket over Sparta-reaksjon

Joar Kristiansen er overrasket over reaksjonene fra Sparta i forbindelse med navnevalg på byens samarbeidslag i fotball.

Joar Kristiansen er overrasket over reaksjonene fra Sparta i forbindelse med navnevalg på byens samarbeidslag i fotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Joar Kristiansen er meget forundret over Spartas sterke reaksjon på fotballsamarbeidets nye navn, Sarpsborg Sparta Fotball.

PETTER KALNES KOMMENTERER: Skjebnedager for Sarpsborg-fotballen

Lederen av samarbeidsklubben mener nemlig navnet ivaretar alle deler av fotball-familien i Sarpsborg.

- Jeg kan ikke med min beste evne forstå at navnendringen skal få så store konsekvenser som det Sparta skisseres nå. Slik det ser ut nå, må vi dessverre fjerne Sparta-navnet fra bylaget. Rett og slett fordi Sparta har gitt både oss og Østfold Idrettskrets beskjed om at de ikke vil knytte navnet sitt til bylaget, sier Kristiansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han understreker at han hadde et samlet årsmøte med seg i forslaget om å kalle klubben Sarpsborg Sparta FK.

- Jeg føler at min viktigste rolle i fotballen i byen er å ivareta alles interesser. Jeg er ikke tidligere vært knyttet til noen spesiell fløy eller klubb, men ønsker å være en brobygger mellom alle parter. Jeg mener også navnet Sarpsborg Sparta Fotballklubb ivaretar interessene til alle, inkludert Sparta. Jeg hadde vel egentlig heller ventet at det skulle komme reaksjoner fra SFK-hold, som faktisk mister navnet sitt i det nye klubbnavnet, fortsetter Kristiansen.

Joar Kristiansen, som overtok som samarbeidsklubbens leder på årsmøtet 15. januar, har registrert Spartas trusler om å trekke seg ut av samarbeidsprosjektet. Det håper han inderlig ikke skjer.

- Det ville vært veldig trist, innrømmer han.

Men samtidig tror Joar - som nestleder Gaute Nilsen - at fotballsamarbeidet i Sarpsborg er sterkere enn at det står og faller på Spartas deltakelse.

- Jeg har roset Sparta for den enorme jobben de har gjort for fotballen i Sarpsborg. De har løftet oss opp i 1. divisjon. Men samtidig er jeg sikker på at fotballsamarbeidet nå er så sterkt at det overlever også denne situasjonen, sier Joar Kristiansen.

Som gjentar:

- Jeg er forundret og overrasket over dramatikken i reaksjonene på det nye navnet.

Artikkeltags