Jørgensen presenteres som Elfsborg-spiller

TIL SVERIGE: Joackim Jørgensen ble stemt fram som Folkets spiller i Sarpsborg 08 av SAs lesere. I dag presenteres han som svenske Elfsborgs nye spiller.

TIL SVERIGE: Joackim Jørgensen ble stemt fram som Folkets spiller i Sarpsborg 08 av SAs lesere. I dag presenteres han som svenske Elfsborgs nye spiller. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Klokken 15.00 presenteres Sarpsborg 08s midtbanespiller Joackim Jørgensen som det svenske topplaget Elfsborgs nye spiller. Du kan følge pressekonferansen live.

DEL

Elfsborg vil presentere Joackim Jørgensen for media og sine supportere på en pressekonferansen klokka 15.00 i ettermiddag. Du kan følge pressekonferansen dirkete på klubbens nettside.

SA meldte i dag tidlig både på papir og nett at Joackim Jørgensen var en av fire spillere som i løpt av tirsdagen ville få seg ny arbeidsgiver. Årsaken var at avisa visste at spilleragent Tore Pedersen var i ferd med å skaffe en Sarpsborg 08-spiller ny klubb. De andre 08-spillerne Pedersen har i sin stall er Ole Heieren Hansen, Magnar Ødegaard og Mohamed Elyounoussi. Nå viser det seg altså at midtbanespilleren Joackim Jørgensen er solgt.

Godt betalt

Sportslig leder i Sarpsborg, Bjørn Inge Nilsen, bekrefter overfor SA at Jørgensen går til Elfsborg. Han vil imidlertid ikke kommentere overgangssummer.

- Det er en avtale vi er veldig forsnøyd med, sier han.

TV2 skriver på nett at de erfarer at overgangssummen skal ligge et sted mellom 2 og 2,5 millioner kroner.

Stabæk-trener

Det er årets Stabæk-trener Jörgen Lennartsson som trener laget som ble nummer tre i Allsvenskan sist sesong, seks poeng bak Conny Karlssons Helsingborg som ble svenske mestere. Lennartsson var en rekke ganger på Sarpsborg stadion sist sesong for å se Sarpsborg 08, og Joackim Jørgensen var som kjent en av Sarpsborgs spillere som utmerket seg aller mest. Også i kampene mellom Sarpsborg og Styabæk - spesielt hjemmekampen i juni 1-1 - var "Jokke" god.

Lagkamerat med legende

Med overgangen til Elfsborg blir Joackim Jørgensen midtbanekollega med en av svensk klubbfotball største legender. Anders Svensson har spilt hele 114 kamper for det svenske landslaget. Med det har han bare målvakten Tomas Ravelli foran seg på lista over de som har tjenstegjort oftest i blå-gul fotballdrakt. Svensson (35) har også en fortid fra Southampton i England (127 kamper og ti mål i løpet av fire sesonger). Anders Svensson har Elfsborg som moderklubb, og har totalt spilt 258 kamper (49 mål) for Borås-laget.

Internasjonalt huskes Svensson også for hans vakre frisparkmål mot Argentina i VM-sluttspillet i 2002. Nettopp på frispark har han en av sine største styrker.

Flott arena

Elfsborg spiller på Borås Arena, en av de første allsvenska banene som fikk kunstgress. Stadionet har en publikumskapasitet på 18.000, 10.000 av disse er sitteplasser.

Arenaen ble åpnet i 17. april 2005, og kostet 117 milllioner kroner da det ble bygget.

Artikkeltags