Kai Andersen gir seg som Sparta-trener etter denne sesongen.

Andersen har fått tilbud om stillingen som leder for ordensseksjonen ved politiet i Sarpsborg, etter at tidligere leder, Svein Midtskog, har begynt som lensmann i Rakkestad.

Andersen tiltrer stillingen som ordenssjef 1. januar 2008. Han vil, med andre ord fullføre denne fotballsesongen.

Førstevalg

Fire personer søkte på stillingen som ordenssjef. Andersen var stasjonslederens førstevalg til jobben.

- Kai Andersen var også innstilt fra meg som nummer én. Denne innstillingen har ansettelsesrådet fulgt, sier politistasjonsleder John Rune Lunder til Sarpsborg Arbeiderblad.

Siden Andersen først kan tiltre jobben i januar neste år, og tidligere ordenssjef Svein Midtskog, allerede har påbegynt sin nye jobb i Rakkestad, vil Ivar Oskar Prestebakken fungere som ordensjef intill Andersen er på plass.

Prestebakken var i utgangspunktet en av søkerne til stillingen.

Permisjon

Lunder forteller at Andersen utmerket seg til jobben på to områder.

- Erfaringen hans som leder har vært en viktig faktor. Han får folk til å prestere. En annen faktor er hans evne til å håndtere mennesker, sier Lunder.

- Dette er en veldig god løsning både for politiet og for publikum i Sarpsborg, fortsetter han.

Kai Andersen har siden han tok trenerjobben hatt permisjon fra jobben som politi. Han skulle i utgangspunktet tilbake til politijobben etter denne sesongen.

Lunder er ikke i tvil om at Andersen vil gjøre en god jobb for Sparta ut sesongen.

- Jeg er helt sikker på at Kai vil ha rett fokus på jobben han er i nå, som fotballtrener, frem til han tiltrer jobben som ordensleder, forteller Lunder.