Klar for Sarpsborg 08

Artikkelen er over 8 år gammel

Joakim Eyde (19) ønsket seg til Sarpsborg 08 på grunn av ungdomssatsingen. Nå har han fått toårskontrakt.

DEL

- Nå har jeg klart mitt første mål i Sarpsborg 08, nemlig å få kontrakt. Dermed tar jeg fatt på fase nummer to, og det er spilletid, smiler unggutten etter at kontrakten er signert.

Er fra Nesodden

Joakim er født og oppvokst på Nesodden. Tidlig ble han lagt merke til for sitt fotballtalent. Bare 15 år gammel takket han ja til en Vålerenga-overgang.

- Litt fram og tilbake er det blitt i min fotballkarriere. Var litt i Stabæk før jeg fikk proffkontrakt i Vålerenga, forteller han.

- Det ble ikke helt som han hadde forventet seg der, og han forsøkte lykken i Fredrikstad.

Skolegang

Samtidig med oppholdet i Fredrikstad ble det også skolegang i Østfold.

- Jeg går toppidrett på St. Olav, hvor mange unge fotballspillere i Sarpsborg 08 og Fredrikstad går. Har spilt sammen med Martin Mathisen på landslaget, slik at han kjenner jeg fra før.

Joakim har spilt på flere av de yngre landslagene og han håper å komme tilbake der, gjennom spilletid i Sarpsborg 08.

Ble ikke holdt

- Hva er årsaken til at du har byttet klubber så ofte, til tross for din unge alder?

- Jeg ønsker å spille fotball på et så høyt nivå som mulig. Når du blir lovet ting av klubb som aldri blir holdt, føler du at tilliten til deg ikke er der. Da må du se etter om andre klubber kan gi deg det, sier Eyde.

- Hvorfor Sarpsborg 08?

- Alle har lagt merke til den linjen klubben har med å slippe til unge spillere. Gi de unge tillit og bruke dem. Spillestilen til klubben er også perfekt for min fotball.

Til Sarpsborg

Joakim kommer nå til å flytte til Sarpsborg.

- Det blir perfekt for meg å bo i Sarpsborg. Veien hjem til Nesodden er kort og jeg er sikker på at jeg kommer til å trives godt her. Har blitt tatt godt imot i spillegruppa.

Den nye unggutten blir en av to venstrebeinte spillere i klubben kommende sesong. Han kan brukes både i forsvar og på midtbanen.

Fornøyde

Administrativ leder sport Cato Klaussen er godt fornøyd med signeringen de har fått til med Eyde.

- Joakim er en spennende spiller for klubben i framtiden. Vi har tro på at vi skal få mye glede av hans fotballferdigheter, mener Klaussen.

Artikkeltags