Knuste Fredrikstad!

Bildeserie

Jubler for seier

Artikkelen er over 8 år gammel

Sarpsborg leverte en massiv kamp, og vant til slutt 3-0 mot naborivalen. BILDESERIE: BILDESERIE: TV.SA:

DEL

- En fantastisk opplevelse. Utrolig stort å få være med på dette, sier banens beste spiller, Magnus Hjulstad.

Kampen på Sarpsborg Stadion startet i et relativt rolig tempo. Dette varte fram til Sarpsborg 08 tok fullstendig over. Etter 13 minutter satte Øyvind Hoås inn sarpingenes første mål med et nydelig hodestøt etter et presist innlegg av Berat Jusufi.

Tre minutter senere smalt det på nytt. Denne gangen er det Joakim Eyde som hamrer ballen inn i feltet etter et frispark i god posisjon. Joackim Jørgensen løper inn foran Staw og forstyrrer ballbanen. Keeperen roter deretter ballen inn i nettet på merkelig vis. Sarpsborg Stadion eksploderte på ny, i det man så lærkula lure seg inn bak FFKs sisteskanse.

Spillet bølget fram og tilbake den siste halvtimen av første omgang. Begge lag hadde sine sjanser, men en god Magnus Hjulstad sørget for å holde sarpeburet rent, mens et godt FFK-forsvar ryddet unna i siste liten ved flere anledninger.

Gjestene startet de siste 45 minuttene aggressivt, og presset Sarpsborg 08 godt bakover på egen halvdel. De blåhvite svarte med å gi absolutt alt i alle dueller, noe som ofte betyr mest i fotball. Bakerst stod i tillegg en svært god Magnus Hjulstad. Den tidligere Lørenskog-keeperen stoppet det som kom, og framstod alt i alt som en meget trygg keeper.

Mot slutten av kampen kom avgjørelsen. Den tidligere FFK-spilleren Michael Trulsen vendte nydelig opp foran Lasse Staw, før han med en smart avslutning sendte ballen i mål helt nede ved stolperota bak en sjanseløs keeper. Seieren var omsider sikret, og flertallet av de 4.930 frammøtte kunne trygt heve armene over hodet.

NRKs kommantatorlegende Arne Scheie tror det er 35 år siden han sist var på Sarpsborg stadion og dekket en fotballkamp. Etter kampslutt kunne Scheie konstatere at det var godt å komme tilbake til St. Olavs by.

- Det er veldig morsomt å være tilbake på et av de stedene hvor nær sagt fotballen ble oppfunnet, forteller fotballguruen til SA.

Se reaksjoner i videovinduene!

Artikkeltags