Kongsvinger vant på stadion

Glenn Roberts (t.v.) ble utvist like før pause. Sarpsborg 08 hadde gode sjanser til å få med seg poeng søndag, men det endte til slutt med 1-2-tap mot Kongsvinger. (Foto: Thomas Andersen)

Glenn Roberts (t.v.) ble utvist like før pause. Sarpsborg 08 hadde gode sjanser til å få med seg poeng søndag, men det endte til slutt med 1-2-tap mot Kongsvinger. (Foto: Thomas Andersen)

Artikkelen er over 5 år gammel

Sarpsborg 08 tapte 1-2 mot Kongsvinger søndag. REFERAT: BILDER: SA.TV: SA.TV:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Da innbytter Mehmed "Meto" Divanovic reduserte til 1-2 med tre minutter igjen av ordinær tid på Sarpsborg stadion søndag, håpet vel publikum på en gjentakelse av serieåpningen mot Start. Da sikret samme Divanovic ett poeng for sarpingene med utligningen langt på overtid, men det skulle dessverre ikke gå slik i den tredje serierunden i 1. divisjon.

REFERAT: Les kampreferat fra Sarpsborg 08-Kongsvinger her

Kongsvinger red av et hardt press fra Sarpsborg i sluttfasen av kampen. Det endte 1-2, og med det har Kongsvinger full poengpott etter de første tre rundene i årets serie.

Roberts utvist

Det var gjestene som kom best i gang søndag.

Etter 16 minutter av 1. omgang sendte Andreas Moen Kongsvinger i ledelsen.

Sarpsborg 08 hadde sjanser til å utligne allerede før hvilen, men etter 39 minutter opplevde sarpingene at dommeren viste ut Glenn Roberts i kjølvannet av en duell og takling.

Men hjemmelaget mobiliserte bra etter pause og gikk hardt ut. Et vedvarende press i innledningen førte til flere gode muligheter for Sarpsborg 08.

REFERAT: Les kampreferat fra Sarpsborg 08-Kongsvinger her

Imidlertid ble det ikke uttelling, og i stedet var det Kongsvinger som doblet ledelsen etter 82 minutter. Igjen var det Andreas Moen som fant veien til nettmaskene for gjestene.

Mehmed Divanovic reduserte så til 1-2 etter 87 minutter, men det ble altså ikke flere scoringer på Sarpsborg stadion søndag kveld.

- Latterlig

Sarpsborg-trener Roar Johansen var opprørt etter kampen. Det på grunn av det røde kortet som dommer Martin Lundby tildelte Glenn Roberts få minutter før pause.

- Dommeren beskriver til meg at Glenn tar et steg til side for å tråkke på Kongsvinger-spilleren. Det er direkte latterlig, og jeg har aldri vært så sint på en dommer før som det jeg var i dag, freste Johansen til Radio Prime etter kampen.

Johansen mente videre at Sarpsborg 08 burde vunnet søndagens kamp.

- Vi er et mye bedre lag enn Kongsvinger. De scorer to lette mål, men vi produserer nok sjanser til å vinne met et par mål, sa Roar Johansen.

REFERAT: Les kampreferat fra Sarpsborg 08-Kongsvinger her

Les mer om kampen i mandagens SA!

2. omgang:

Dommeren blåser. Det ender 1-2 til Kongsvinger.

Sarpsborg jakter utligning på overtid.

Divanovic er nær ved å utligne to minutter senere.

87 min.: MÅL! 1-2. Mehmed "Meto" Divanovic reduserer for vertene og skaper ny spenning.

85 min.: Sarpsborg 08 gjør sitt siste bytte. Berat Jusufi går ut, Michael Røn kommer inn for hjemmelaget.

82 min.: MÅL! 0-2. Men der er det nok gjort. Kongsvinger dobler ledelsen. Igjen er det Andreas Moen som er målgjører for bortelaget, og dermed er kampen avgjort.

Selv om Sarpsborg 08 har spilt med én mann mindre i 2. omgang, har vertene hatt solide sjanser til å få med seg poeng på eget kunstgress.

76 min.: Nytt 08-bytte: Nicolay Solberg går ut, Mehmed Dinvanovic kommer inn.

Dobbelsjanse. Først er det Stanley Ihugba, deretter innbytter Mohamed Elyounoussi, som får hver sin gigantiske mulighet til å bringe balanse i regnskapet.

2.428 tilskuere er på plass på Sarpsborg stadion i kveld.

62 min.: Sarpsborg-bytte. Morten Giæver forlater banen til fordel for Mohamed Elyounoussi.

60 min.: Øyvind Hoås skyter rett på Kongsvingers målvakt.

Vertene trykker på for utligning nå.

Kjempesjanse til Sarpsborg 08 i innledningen av omgangen. Erik Jonvik header etter et hjørnespark fra Nicolay Solberg, men KIL avverger.

2. omgang er i gang.

1. omgang:

Dommer Lundby blåser for pause. Kongsvinger leder 0-1.

39 min.: Rødt kort til Glenn Roberts etter en stygg takling. Dermed må sarpingene spille resten av kampen med ti spillere. Øyvind Hoås trer lekker igjennom til Roberts, og spissen kommer i løpsduell med Hæstad. I duellen som oppstår kan det se ut som Roberts muligens tråkker på Hæstad, og KIL-spillerne stormer til med diverse gloser. Flertallige spillere stormer til i den kaotiske situasjonen, og Roberts vises deretter ut av dommer Lundby

35 min.: Gult kort til Kongsvinger-spiller Samir Fazlagic.

Sarpsborg har hatt enkelte brukbare muligheter til å score i løpet av den første halvtimen.

16 min.: MÅL! 0-1. Gjestene tar ledelsen ved Andreas Moen. Moen mottar ballen til venstre innenfor 16-meteren, og drar seg enkelt unna Jusufi med et raskt rykk. Spissen banker til fra spiss vinkel, og ballen sniker seg inn i mål ved Björnssons nærmeste stolpe. 0-1!

7 min.: Den første store muligheten i kampen går til Sarpsborg 08 og Øyvind Hoås. Nicolay Solberg spiller glimrende fri Morten Giæver ved utsiden av 16-meteren, og sistnevnte slår lekkert inn til Hoås. Spissen løper seg fri, men header rett på KIL-keeper Deinoff.

Kampen er i gang på Sarpsborg stadion.

“Never change å winning team” ser ut til å være 08 trener Roar Johansens motto, når Kongsvinger kommer på besøk i dag.

Flere skader

– Det er mye mulig det kunne blitt forandringer mot Kongsvinger. Men vår skadesituasjon gjør at vi stiller med den samme startelveren som mot Sandefjord, forteller treneren.

Martin Wiig er ikke klar fra start og sitter på benken, for et mulig innhopp mot slutten. Kjetil Berge er borte og Alvaro Baigorri kjenner også til strekken.

Tom Erik Breive har vært syk hele uka og blir hjemme.

Laget

Sarpsborg 08 starter med følgende lag mot Kongsvinger (4-2-3-1):

Målvakt: Haraldur Björnsson

Forsvar: Berat Jusufi, Ole Heieren Hansen, Magnar Ødegaard og Claes Jørgensen

Midtbane: Stanley Ihugba, Erik Jonvik, Glenn Roberts, Morten Giæver og Nicolay Solberg

Angrep: Øyvind Hoås

Innbyttere: Frode Larsen, Michael Røn, Mohamed Elyounoussi, Mehmed Divanovic, Mathias Engebretsen, Martin Wiig og Alvaro Baigorri

Artikkeltags