Gå til sidens hovedinnhold

Overgangsrekord i Sarpsborg-fotballen

Artikkelen er over 12 år gammel

Ingen spiller har blitt solgt dyrere i Sarpsborg-fotballen enn El-Hadji Makhtar Thioune.

Etter det SA erfarer måtte Molde ut med rundt to millioner kroner for 24-åringen.

- Vi fikk det som vi ønsket for Makhtar i januar, da vi ble enige med Molde torsdag kveld. Vi har oppfylt senegaleserens store ønske om å få spille tippeligafotball, samtidig som vi får kjært tiltrengte kroner til klubben. Det er synd at vi ikke får se Makhtar på stadion denne sesongen, men slik er fotballen, sier styremedlem i Sarpsborg 08, Bjørn Inge Nilsen.

Vil ikke fortelle

Etter det SA erfarer måtte Molde ut med to millioner kroner for at Sarpsborg 08 skulle frigi Makhtar nesten to år før kontrakten går ut. Likevel sitter ikke Sarpsborg 08 igjen med alle pengene. Investorgruppen fra Oslo som kom med spilleren for fire år siden, skal ha sine prosenter og Sarpsborg Fotballinvest skal ha sine kroner.

SA har grunn til å tro blir det cirka en million kroner igjen til Sarpsborg 08 og en halv million på de to andre selskapene.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det økonomiske i denne saken. Vi har blitt enige med Molde at vi skal legge lokk på den økonomiske biten, sier "Bingen" Nilsen.

Er med

- Får Sarpsborg 08 prosenter ved et eventuelle videresalg?

- Det kan jeg svare ja på. Vi har prosenter av eventuelle videresalg til andre klubber. Det var viktig for oss å få til, for jeg er ikke så sikker på Makhtar blir værende i Molde i all evighet, mener Nilsen.

- Denne overgangen satt langt inne?

- Jeg kan vel ikke legge skjul på det, og jeg har også blitt skikkelig forbannet for å få det til, sier "Bingen" og ler godt.

Kan puste

Etter at tallene på -2,9 millioner kroner kom forrige uke, har nærmest klubben pustet med kunstig åndedrett.

- Dette vil gjøre at vi kan puste av egen maskin. Det er ikke sagt at problemene er over, for det er mange penger til vi trenger. Likevel ser det utvilsomt lysere ut gjennom denne overgangen, sier Nilsen.

Han kan videre fortelle at Makhtar Thioune er den andre fotballspilleren som er blitt kjøpt for store penger i 2009 i Norge. Å kjøpe spillere under kontrakt i dag er det få som har råd til. Rosenborg har gjort det med Trond Olsen fra Bodø/Glimt og nå Molde med Makhtar Thioune fra Sarpsborg 08.