(Ranheim – Sarpsborg 08 0-2) Med 2-0-seier mot Ranheim lørdag sikret Sarpsborg 08 eliteserieplass også i 2014.

BILDER: Jubel i Ranheim

Etter Sarpsborg 08s 1-0-seier hjemme mot Ranheim onsdag kveld, var det lørdag duket for det avgjørende returoppgjøret i Trondheim. Nervene var til å ta og føle på før matchen begynte.

SA.TV: Full fest i garderoben

Men det gikk heldigvis veien: Sarpsborg 08 vant 2-0 lørdag - og 3-0 sammenlagt over to kvalikkamper.

REFERAT: Les kampreferat fra Ranheim - Sarpsborg 08 her

Gjestene begynte best

Sarpsborg begynte best på DnB Arena. De holdt ballen godt i laget, mens vertene Ranheim igjen falt langt ned på egen banehalvdel – akkurat som i Sarpsborg onsdag.

SA.TV: - Stor bragd for liten klubb

Gjestene fra Olavs by hadde en del hjørnespark i 1. omgang, men kom ikke til de virkelig store sjansene i løpet av de første 25 minuttene av lørdagens kvalikoppgjør.

SA.TV: Full fest i garderoben

Kampens første store mulighet kom etter 28 minutter, og den tilfalt Ranheim. Mads Reginiussen sendte i vei et godt skudd, men 08-keeper Duwayne Kerr gjorde en fin redning.

På dette tidspunktet hadde dessuten Ranheim kommet mye bedre med i kampen.

REFERAT: Les kampreferat fra Ranheim - Sarpsborg 08 her

«Moi» scoret

Men etter 35 minutter kom målet hele Sarpsborg drømte om. Et langt utspill fra målvakt Duwayne Kerr endte opp hos Mohamed Elyounoussi, som plutselig var alene med keeper Even Barli. En lekker lobb fra «Moi» sørget for at gjestene tok ledelsen på DnB Arena – og dermed stod det 2-0 til Sarpsborg 08 sammenlagt.

SA.TV: Fansen hyllet heltene

Sarpsborg 08 gikk også til hvilen med 1-0-ledelse.

I 2. omgang måtte Ranheim opp i banen for å score tre mål. Det virket som en uoverkommelig oppgave for trønderne, og mye tydet på at Sarpsborg 08, med klokt og disiplinert spill, kunne kontrollere det hele inn til fornyet eliteseriekontrakt.

Ny Sarpsborg-scoring

Hjemmelaget gikk offensivt ut i 2. omgang og hadde et par gode sjanser de første syv minuttene, men et høyere Ranheim-press åpnet også opp for overganger for Sarpsborg-spillerne.

SA.TV: Berat ble hyllet

Derek Decamps hadde en kjempesjanse til å øke bortelagets ledelse etter 56 minutter, da Even Barli i Ranheim-buret totalt feilberegnet et frispark fra Steffen Ernemann.

REFERAT: Les kampreferat fra Ranheim - Sarpsborg 08 her

Og i det 59. minutt var Mohamed Elyounoussi frempå igjen. Et flott dribleraid gjennom Ranheim-forsvaret endte med at «Moi» plasserte ballen forbi målvakt Barli og ga sarpingene 2-0 – sammenlagt 3-0.

SA.TV: - Dette er det største

Dermed var det i praksis kjørt for Ranheim. Sarpsborg hadde god kontroll på det som skjedde ute på gressmatten resten av kampen.

2-0-seieren lørdag, og 3-0 sammenlagt over to kvalikkamper, innebærer at Sarpsborg 08 skal spille i eliteserien også neste sesong!

SA.TV: - Gjorde jobben

Sarpsborg 08 stilte med følgende lag lørdag:

Målvakt: Duwayne Kerr.

Forsvar: Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Derek Decamps og Claes Kronberg.

Midtbane: Tom Erik Breive, Steffen Ernemann, Mohamed Elyounoussi, Magnus Sylling Olsen og Gudmundur Thorarinsson.

Angrep: Aaron Samuel.

Reserver: Christian Sukke, Christian Brink, Berat Jusufi, Martin Thømt Jensen, Thórarinn Valdimarsson, Olav Øby og Martin Wiig.