Roar Johansen har henvendt seg til Tomas Silden, initiativtaker til Facebook-gruppen Vi vil ha Roar Johansen som trener for Sarpsborg 08 i tippeligaen! og bed om at gruppens navn endres til noe slikt som Vi som skal slå Notodden.

«Nå er det sånn at vi til søndag spiller vår viktigste kamp i år, og det vi (spillere og trenere) trenger, er støtte i den kampen», skriver Johansen i e-posten, som også er sendt SAs redaksjon. Johansen skriver videre at «spillere og trenere kommer og går, men 08 vil alltid være klubben dere støtter».

Han avslutter med å presisere at han er takknemlig for støtten, men forklarer at det er viktig for ham at supporterne bruker all sin energi på å heie fram laget til opprykk.

Det har ikke lyktes SA å komme i kontakt med Tomas Silden i dag.

Cato Haug advarer

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug, advarer mot Facebook-grupper, a la Vi vil ha Roar Johansen som trener for Sarpsborg 08 i tippeligaen.

Årsaken er, som flere lesere også påpeker i denne debatten på sa.no og på SAs Facebook-side, at gruppen har vært åpen og at mange har blitt lagt til som medlemmer uten at de selv verken visste eller ønsket det.

Både ansatte i Sarpsborg 08, spillere og en rekke andre personer er blitt lagt til i gruppen uten å vite om det. Facebooks åpne grupper fungerer nemlig slik at man ikke kan invitere folk til å bli medlem av en gruppe, men man kan legge dem til som medlemmer. Deretter må disse aktivt melde seg ut av gruppen.

Kan få konsekvenser

- Jeg synes det er uheldig at mange personer havner i en slik gruppe mot sin vilje. Jeg er slett ikke sikker på at verken de som opprettet gruppen eller de som har lagt til mange av sine venner i gruppen er klar over hvilke konsekvenser det kan få for folk å være medlem av en gruppe med kontroversielt innhold, sier Haug, som presiserer at dette ikke bare gjelder denne gruppen.

- Om man havner i en gruppe som for eksempel bryter med en organisajon eller en arbeidsgivers offisielle syn, kan det i ytterste konsekvens bety at man blir kalt inn på teppet til sjefen. Derfor bør folk være forsiktige med å legge til venner i grupper uten å spørre dem først, poengterer Haug, som også er kritisk til at SAs omtale av gruppen kan ha ført til at ekstra mange har blitt lagt til som medlemmer.

- Men samtidig ser jeg at det også kan ha ført til at mange som ikke ønsket å være medlemmer ble oppmerksomme på saken, slik at de fikk meldt seg ut.

Da SA i går poengterte overfor gruppens initiativtaker Tomas Silden at folk kan bli lagt til i gruppen uten å selv ønske det, svarte han:

- Langt de fleste medlemmene har selv aktivt bedt om å bli medlem av gruppen. Jeg har nesten vondt i pekefingeren fordi jeg hele tiden må godkjenne søknader fra folk som vil bli medlem.

Følg med

Cato Haug synes det er viktig å gjøre Facebook-medlemmer oppmerksomme på at man bør følge aktivt med på hvilke grupper man legges til i.

- Men det viktigste er at folk ikke legger til andre i slike grupper. Førsteinntrykket er viktig, og det er mange som ikke har nok kunnskap om sosiale medier til å vite at folk kan bli medlem av grupper mot sin vilje. Da hjelper det ikke så mye å melde seg ut av gruppen senere, hvis folk allerede har lagt merke til at du er medlem av en kontroversiell gruppe, minner Haug om.

Innstillingene for den aktuelle Facebook-gruppen er nå endret, slik at det nå er en lukket gruppe. Medlemmene er likevel synlige for allmennheten.

Selv om Haug misliker at mange har blitt lagt til i gruppen uten å ønske det, setter han pris på at gruppens intiativtakere og bidragsyterne der engasjerer seg i trenerspørsmålet.

- Det betyr at vi er en levende klubb, en klubb publikum bryr seg om, og det er veldig positivt!