– Har manglet vilje til å prøve

VILJE: Ivar Henriksen føler at damelaget til S08 har stått litt på utsiden av resten av Sarpsborg 08. Foto: Johnny Helgesen

VILJE: Ivar Henriksen føler at damelaget til S08 har stått litt på utsiden av resten av Sarpsborg 08. Foto: Johnny Helgesen

Artikkelen er over 2 år gammel

Damelagets sportslige leder Ivar Henriksen mener Sarpsborg 08 har manglet vilje til å satse skikkelig på damelaget.

DEL

Henriksen har bidratt rundt damelaget til S08 siden 2012. De to siste sesongene har han vært sportslig leder.

– Jeg mener Sarpsborg 08 har manglet vilje til å satse skikkelig på damelaget. Styret burde sørget for at flere i klubben hadde gjort en klubb for damelaget, både sportslig og økonomisk. Alle ansatte i klubben har en stillingsinstruks, og i den skulle det stått at de må gjøre en liten prosentdel av jobben sin for damelaget. Det burde fungert bra uten at det ville gå ut over resten av klubben, sier Henriksen til SA.

– Er du skuffet over S08 i denne saken?

– Både og. Jeg har vært med så lenge både i idretten og i næringslivet at jeg vet hva de snakker om. Men samtidig er jeg skuffet fordi jeg føler at de ikke har prøvd skikkelig, sier han.

Liten tilhørighet

Damelaget har ikke hatt egne budsjetter å forholde seg til.

– Driften av damelaget har vært foreldre- og trenerstyrt i alle år. Klubben har betalt det vi trenger til normal drift. Vi har aldri hatt egne budsjetter å jobbe etter. I år antar jeg at damelaget har kostet S08 rundt 800.000 kroner, uten at jeg kan dokumentere det helt eksakt. Vi bruker penger på treningstid, trenere, utstyr og reiser, sier han.

Henriksen føler at damelaget liksom har stått litt på utsiden av resten av klubben.

– Jeg har lenge etterlyst en heltidsansatt trener på damelaget. Vedkommende kunne gått i miljøet på Stadion hele dagen og integrert damene i klubben. Nå trener A-laget på dagtid, junior- og guttelag på tidlig ettermiddag, og så kommer damelaget når alle har gått hjem. Da blir det for stor distansene mellom damelaget og resten av klubben. Vi har ikke hatt den rette tilhørigheten, sier han.

Kritisk til ØFK

Henriksen er kritisk til jobben Østfold Fotballkrets har gjort for å beholde satsingen på damelaget til S08.

– Det er sørgelig at ØFK ikke har bidratt med mer hjelp i den fasen S08 har vært i de siste månedene. Jeg ønsker ikke gå i detaljer, men ØFK var med på møtet med S08 og samarbeidsklubbene, og tilbakemeldingene etterpå har vært dårlige, mener Henriksen.

– S08 ba kretsen om hjelp til å komme over kneika og sikre rekrutteringen i Østfold, men nå settes jentefotballen i Østfold flere år tilbake i tid, sier han.

Artikkeltags