Conny Karlsson har allerede informert spillegruppa i Sarpsborg 08 om at han sier opp sin stilling, og begrunner det med at han ønsker å hjelpe klubben økonomisk.

Tung lønnsutgift

I en pressemelding skriver fotballklubben at den svenske treneren selv har tilbudt klubben å bli løst fra kontrakten, fordi han vet at lønnen hans er en av de tunge for klubben. På den måten gir han Sarpsborg 08 muligheten til å spare vesentlige lønnsutgifter.

Den svenske fotballtreneren sa i et intervju med SA i mai at han stortrives i klubben, og åpnet for å bli. Karlssons kontrakt med klubben gikk ut denne sesongen, men treneren forlater altså Sarpsborg 08 umiddelbart.

Karlssons valg er vanskelig, men han begrunner avgjørelsen med at hans største ønske er at klubben skal overleve.

- Sarpsborg fortjener en toppklubb. Dessverre blir det ikke meg som tar dere dit i denne omgang, uttaler Karlsson.

- Ikke enkelt

Sarpsborg 08 har valgt å takke ja til tilbudet fra Karlsson, og takker for muligheten. Likevel understreker klubben at det ikke har vært en enkel avgjørelse.

- Klubben er fornøyd med jobben Conny har gjort. Men selvfølgelig ser klubben her muligheten til å spare veldig mye penger. Sarpsborg 08 har derfor takket ja til tilbudet, opplyser klubben i en pressemelding.