En sterk oppfordring til sarpinger: FARG BYEN BLÅ!

DEN BLÅ BYEN: Disse ønsker masse hjelp til å farge byen blå. Fra venstre: Marianne Fosby, Sindre Martinsen-Evje, Regine Hansen, Annette Kay, Marit Bjørnland og Cathrine Laursen.

DEN BLÅ BYEN: Disse ønsker masse hjelp til å farge byen blå. Fra venstre: Marianne Fosby, Sindre Martinsen-Evje, Regine Hansen, Annette Kay, Marit Bjørnland og Cathrine Laursen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Nå må vi sarpinger late som vi er trøndere, og være litt gærne, mener ordfører Sindre Martinsen-Evje.

DEL

Han har en tydelig oppfordring til alle kommunens innbyggere denne uka:

– Nå må vi pynte hele Sarpsborg til helgens store cupfinale-fest. Nå må sarpinger være framme i skoa, vi må slå oss på brystet og være stolte av det Sarpsborg 08 har oppnådd. Først bronse i serien, og på søndag kan laget vinne cupfinalen. Det må vi verdsette og bruke for alt det er verdt, synes Martinsen-Evje.

Oppfordringen går til privatpersoner, bedrifter og butikker: Farg byen blå fra topp til tå!

Hvit og blå fra topp til tå

– Heng ut skjerf, flagg, kle huset eller butikkfasader i blått og hvitt. Alt er lov, bare kreativiteten setter grenser, fastslår ordføreren.

Han har selv satt teknisk etat på saken, slik at også kommunen bidrar til å pynte byen.

– De har fått frie tøyler, forteller Martinsen-Evje, som skal pynte seg i cupfinaleskjerfet hele uka.

– Kommunen skal bidra med sitt, men vi trenger hjelp - fra hele Sarpsborg. Nå skal vi også vise visuelt at vi er klare for cupfinalen, slår han fast.

Blå butikk

Og flere griper oppfordringen umiddelbart.

Marianne Fosby i Muzt & Mister skal farge butikken i gågata i blått og hvitt. I hvert fall utendørs.

– Vi skal gjøre det vi kan for å skape feststemning i byen, sier hun, og oppfordrer samtidig andre butikker til å gjøre det samme.

Kjøpesentrene i byen vil gjøre det samme.

– På Storbyen skal vi henge opp flagg gjennom hele senteret. Dessuten må vi få til noe ekstra på utsiden av kjøpesenteret også, sier senterleder Annette Kay.

I første etasje, ved Egon, håper hun barn og unge vil komme og henge opp tegninger med Sarpsborg 08 som motiv selvfølgelig.

ALLTID BLÅ: Ryddegjengen i ASVO pynter seg alltid i de blåhvite fargene til Sarpsborg 08. Fra venstre: Kristian Sagbakken, ordfører Sindre Martinsen-Evje, Morten Borgen, Dan Sindre Jakobsen, Annette Reiersen

ALLTID BLÅ: Ryddegjengen i ASVO pynter seg alltid i de blåhvite fargene til Sarpsborg 08. Fra venstre: Kristian Sagbakken, ordfører Sindre Martinsen-Evje, Morten Borgen, Dan Sindre Jakobsen, Annette Reiersen Foto:

Har flere flagg på lager

Regine Hansen og Marit Bjørnland drømmer om å sette opp en prosjektor som kan vise Sarpsborg 08-logoen på en av sentrumsbygningene, henge opp bannere på husvegger og kanskje pynte trærne ved torget i blått og hvitt.

– Her må vi legge oss i selen. Nå lar vi juleforberedelser være i en uke, og kjører på for å pynte til cupfinalen, så får vi se hvilke planer og ideer vi klarer å gjennomføre, sier Marit Bjørnland.

Cathrine Laursen i Sarpsborg 08 bidrar gjerne til å farge byen blå.

– Trenger noen ekstra flagg eller annet til å pynte opp arbeidsplassen sin, er det bare til å ta kontakt med meg. Dette er et flott initiativ, synes hun.

PS: Har du pyntet arbeidsplassen, fasaden på en eiendom eller kanskje deg selv i blått og hvitt, send gjerne bilde og tips til Sarpsborg Arbeiderblad på mail redaksjonen@sa.no

Artikkeltags