Fotballforbundet sendte fredag ut følgende pressemelding:

Som følge av den pågående streiken der ni Tippeliga-klubber er involvert, har Norges Fotballforbund besluttet å utsette Tippeliga-runde ni, som etter planen skulle spilles førstkommende søndag og mandag. Det er foreløpig ikke bestemt når disse kampene vil bli avviklet.

- Støttes av klubbene

- Prinsippet om likebehandlig og Fair Play er avgjørende faktorer og tillagt betydelig vekt. En stor overvekt av klubbene i Tippeligaen støtter denne beslutningen, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

Kampene til Tippeliga-klubbenes andrelag i Fair Play Ligaen og 3. divisjon vil spilles som planlagt.

NFF følger utviklingen tett og vil kommende mandag ta stilling til hva som blir konsekvensene for NM-runden 25. og 26. mai.

Gjelder også håndball og hockey

Fredag morgen ble det brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO Idrett, etter mekling flere timer på overtid. Dermed er Tippeliga-spillere fra ni klubber tatt ut i streik med umiddelbar virkning. Dette innebærer at de ikke kan trene på arbeidsgivers område eller med klubbens utstyr.

Forhandlingene gjelder også håndball og ishockey, men i første omgang er det kun utøvere i Tippeligaen som er tatt ut i streik.

08 avventet

– Vi har valgt å avvente saken og gitt beskjed om at vi ikke permitterer våre spillere foreløpig, sa daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug, til sa.no tidligere fredag.

LES OGSÅ: Fotballstreik

Etter at NISO har tatt ut 95 spillere i streik, er ingen fra Sarpsborg 08 foreløpig berørt. Men det ser det ikke lyst ut for eliteseriekamp mot Viking på søndag.

LES OGSÅ: «Fort Sarpsborg» består

– Viking er tatt ut i streik og skjer det ikke noe raskt, vil det ikke bli kamp for oss i Stavanger på søndag, sier Haug.