Slått ut av Aalesund og tok NM-gull med Aalesund

NORGESMESTER: Jo Nymo Matland og hans Aalesund tok kongepokalen med seg hjem til Sunnmøre etter å ha beseiret Brann 2-1 på Ullevaal i går. Matland spilte hele kampen for tangotrøyene. (Foto: Terje Pedersen, ANB)

NORGESMESTER: Jo Nymo Matland og hans Aalesund tok kongepokalen med seg hjem til Sunnmøre etter å ha beseiret Brann 2-1 på Ullevaal i går. Matland spilte hele kampen for tangotrøyene. (Foto: Terje Pedersen, ANB)

Artikkelen er over 7 år gammel

Ex-Sarpsborg 08-spiller Jo Nymo Matland (24) spilte hele kampen da hans Aalesund vant norgesmesterskapet søndag. Send din hilsen til Jo Nymo Matland i kommentarfeltet!

DEL

Som Sarpsborg 08-spiller tapte Matland 3-0 mot Aalesund i cupens fjerde runde. Nå, knappe fem måneder senere, kan han feire gull med laget han tapte for i juni.

- Det er nok ikke mange som har blitt slått ut av cupen, og som senere samme år står med kongepokalen i hånda, gliser 24-åringen.

I juli ble nemlig venstrebacken solgt til jugendbyen fra Sarpsborg 08. Da hadde sarpelaget akkurat blitt slått ut av cupen, og tapsrekken hadde startet.

Angrer ikke

I etterkant angrer ikke Matland på at han flyttet vestover.

- Jeg hadde det utrolig fint i Sarpsborg 08, og trivdes godt i byen. Da Aalesund kom på banen, følte jeg likevel at jeg måtte gripe sjansen. Nå er klubben klar for europacupspill for tredje år på rad, sier Matland.

Solid på backen

Under søndagens kamp på landslagsarenaen hadde Matland og hans lagkamerater full kontroll på et tafatt Brann. Rødtrøyenes største profil, Diego Guastavino, ble nærmest latterliggjort av den tidligere sarpespilleren.

- Jeg føler den duellen gikk bra. Vi hadde full kontroll på Branns offensiv. Kanskje ikke så rart. De slo bare langt, sier venstrebacken.

Matland var overrasket over hvordan Brann kom ut av startblokkene.

- Jeg syns de kommer altfor lavt ut. Jeg visste at de var glade i å ligge kompakt, men å gå ut så lavt i en finale, hadde jeg ikke trodd. Vi fikk jo føre ballen til vi sto 40 meter fra deres mål før presset møtte oss.

- Vi rundspiller de i førsteomgang, og har god kontroll etter pause. En fortjent og utrolig deilig seier, konkluderer lysluggen.

Selv hadde Matland et godt skuddforsøk på frispark fra 20 meter før pause.

- Den skal sitte. Hadde vi ikke vunnet i dag, hadde nok den gått gjennom hodet flere ganger.

- Jeg prikket faktisk inn et skudd fra akkurat samme posisjon under oppvarmingen, så det var litt surt, sier frisparkspesialisten.

Store kontraster

Matland opplever nå store kontraster fra hverdagen i Sarpsborg 08. Laget rykket som kjent ned, og under Kjetil Rekdal i tangodrakt, føler 24-åringen at han har utviklet seg som fotballspiller.

- For det første har jeg blitt bedre trent, og defensivt føler jeg meg tryggere.

- Det går dog litt på det faktum at vi ligger mer kompakt defensivt. Det er lettere å forsvare seg for et kompakt lag, enn Sarpsborg 08 hvor det spilles med diamant på midtbanen. Når vi angripes to-mot-to, kommer ingen forbi.

Hovedtrener Kjetil Rekdal har av mange blitt genierklært. Matland trives godt under 43-åringens trenervinger.

- Rekdal sier veldig klart ifra om du er dårlig, og du får høre det når du er bra. Han er direkte i stilen, og det er i og for seg veldig greit å forholde seg til akkurat det.

Artikkeltags