Schwartz: - Fryktet at karrieren var over

JUBEL: Ronnie Schwartz åpnet målkontoen i Sarpsborg 08 mot Lillestrøm. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

JUBEL: Ronnie Schwartz åpnet målkontoen i Sarpsborg 08 mot Lillestrøm. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

(Lillestrøm-Sarpsborg 08 2-2) Den danske spissen Ronnie Schwartz (28) berget ett poeng for Sarpsborg 08 i «krigen» mot LSK med sin første scoring i obligatorisk kamp på over ett år.

DEL

28-åringen satte inn sarpingenes 2-1-scoring ni minutter ut i andre omgang etter en keepertabbe av Marko Maric. Schwartz scoret fra kort hold etter at LSK-målvakten slapp et enkelt innlegg.

– Det var deilig at jeg åpnet målkontoen i serien. Det har gått ok i treningskampene, og det er fint at det første målet kom allerede i den andre serierunden. Jeg gleder meg over scoringen, men samtidig er det tre poeng for laget som er viktigst, sier dansken.

Humpete gressmatte

Hjemmelaget utlignet til 2–2 ved Aleksander Melgalvis 17 minutter før slutt, og det endte dermed uavgjort på den grønne, men humpete gressmatta på Åråsen stadion.

Sarpsborg 08 hentet Schwartz fra Waasland-Beveren i Belgia før denne sesongen. Spissen har vært en notorisk målscorer i dansk fotball i mange sesonger og han ble også solgt fra til franske Guingamp før 2014/15-sesongen for to millioner euro. Dansken ble alvorlig skadet for ett år siden.

– Dagen før RBK-kampen var det nøyaktig ett år siden jeg ble skadet. Det var en singelulykke på trening. Jeg fikk en vridning på kneet, og både korsbåndet, menisken og leddbåndet røk, forteller han.

Var langt nede

28-åringen innrømmer at han var langt nede etter skaden.

– Det var et par veldig tunge uker. Når du får slike skader, setter du ting i perspektiv. Jeg fryktet at karrieren var over. Jeg visste ikke om jeg kunne tilbake på høyeste nivå igjen. Jeg gråt ganske mye, men fikk god støtte av kjæresten min og familien, forteller han.

Etter noen uker bestemte Schwartz seg for at han skulle komme tilbake på banen.

– Kjæresten min og jeg la en plan om at dette skulle vi klare sammen. Hun har vært en stor støtte for meg, sier Schwartz om kjæresten Mie Kristine Bjørnsen.

Fjorårets S08-spiller Nicolai Poulsen har sin del av æren for at Schwartz takket ja til Sarpsborg 08 i vinter.

Kjæresten min og jeg la en plan om at dette skulle vi klare sammen

Ronnie Schwartz, spiss i S08

– Jeg hadde behov for en ny start på karrieren etter skaden. Jeg spilte sammen med «Nico» i Randers, og han sa kun positive ting om Sarpsborg 08. Det var en fin klubb med gode spillere og varme mennesker. Det var ikke mange andre klubber som ville bygge meg opp igjen, og jeg må rette en kjempetakk for at S08 har fått meg i gang igjen, sier han.

Dansken har ingen smerter i kneet lenger.

– Det kjennes veldig bra. Jeg har vært gjennom en tøff treningsleir og mye trening i S08, men det føles bedre og bedre. Jeg slipper å bruke skinne på kneet, sier han.

Mange scoringer

Dansken er utvilsomt kapabel for å score mange mål i norsk eliteserie hvis han finner tilbake til sitt beste nivå.

– Jeg har satt meg et personlig mål, men det holder jeg for meg selv. Jeg åpnet målkontoen i dag, og det var deilig. Forhåpentligvis blir det mange flere scoringer framover, sier han.

S08 fikk med seg ett poeng fra den vriene bortekampen mot Lillestrøm.

– Vi henger litt etter de første fem-ti minuttene, og vi slipper også inn ett mål. Etter hvert spiser vi oss inn i kampen. Det var forsvarlig å spille denne kampen, men det var ikke lett å spille god fotball. Det ble en veldig primitiv fotball og mye duellspill, sier Schwartz.

  • Se også:

    Her er opptaket av sendingen etter kampen mot LSK.

Artikkeltags