Sjokktap for Sarpsborg 08 – ute av cupen

HamKam-spiss Johnny Per Buduson (20) setter her inn 1-0-målet etter 76 minutter. Det ble kampens eneste scoring, og dermed er Sarpsborg 08 slått ut av cupen i år. (Foto: Thomas Andersen)

HamKam-spiss Johnny Per Buduson (20) setter her inn 1-0-målet etter 76 minutter. Det ble kampens eneste scoring, og dermed er Sarpsborg 08 slått ut av cupen i år. (Foto: Thomas Andersen)

Artikkelen er over 2 år gammel

(HamKam - Sarpsborg 08 1-0) Fjorårets tapende cupfinalist Sarpsborg 08 er slått ut av cupen. HamKam vant 1-0 i tredjerundekampen på Briskeby torsdag.

DEL

Dermed var det 1. divisjonslaget HamKam som kunne juble for avansement til 4. cuprunde – på bekostning av Sarpsborg 08. Et Sarpsborg 08 som altså spilte cupfinale forrige sesong.

Det avgjørende øyeblikket i kampen kom etter 76 minutters spill. HamKam-spiss, og tidligere FFK-spiller, Johnny Per Buduson, scoret da det som skulle vise seg å bli oppgjørets eneste mål.

Det ble en slitekamp og en frustrerende kveld for sarpingene. De fikk lite til å stemme, selv om de også hadde sine sjanser til scoringer på Briskeby torsdag. Men de klarte ikke å få ballen i mål.

Etter at HamKam hadde innledet kampen klart best, kom bortelaget bedre med utover i 1. omgang – og skapte noen sjanser. Kristoffer Zachariassen var nærmest scoring for Sarpsborg 08. Etter 34 minutters spill skjøt han i stolpen etter at han først hadde kombinert fint med Tobias Heintz.

Fire minutter etter dette hadde også Sarpsborg 08-spiss Ronnie Schwartz en god mulighet, men danskens avslutning fra skrått hold traff ikke mellom stengene.

Det stod 0-0 til pause.

I 2. omgang var det ikke så mange store sjanser, men HamKam skulle likevel klare å få den avgjørende scoringen. I det 76. minuttet av matchen sendte Johnny Per Buduson ballen inn i nettmaskene bak Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen, etter at hjemmelaget først kombinerte godt og Kristian Onsrud slo et innlegg fra dødlinja inn til nevnte Buduson - som scoret sikkert.

Sarpsborg 08 måtte frem etter dette, men de maktet altså ikke å få utligningen de trengte for å tvinge frem ekstraomganger. Budusons 1-0-scoring ble kampens eneste nettkjenning – og dermed er Sarpsborg 08 ute av årets cup.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken