Sterk borteseier mot Notodden

Martin Wiig jubler etter matchvinner-scoringen. Her gratuleres han av Tom Erik Breive. I bakgrunn Magnar Ødegaard og Stanley Ihugba som takker høyere makter for scoringen.

Martin Wiig jubler etter matchvinner-scoringen. Her gratuleres han av Tom Erik Breive. I bakgrunn Magnar Ødegaard og Stanley Ihugba som takker høyere makter for scoringen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Martin Wiig scoret kampens eneste mål da Sarpsborg 08 tok tre uhyre sterke og viktige bortepoeng mot Notodden lørdag. Se video inne i saken!

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det var ingen gnistrende forestilling i samfulle 90 minutter, men en sen scoring av Martin Wiig var nok til å sikre sluttresultatet 0-1 og tre særdeles viktige og sterke bortepoeng for Sarpsborg 08 lørdag.

Etter en forholdsvis bedrøvelig 1. omgang stod det 0-0.

Sarpingene festet et grep utover i 2. omgang, selv om Notodden heller ikke var ufarlige.

Avgjorde med heading VIDEO:

Det avgjørende øyeblikket i kampen kom i det 82. spilleminuttet: Tom Erik Breive slo et presist hjørnespark inn i Notoddens felt. Der holdt Martin Wiig seg fremme med pannebrasken og scoret for gjestene fra Østfold.

Det ble halvskummelt foran 08-keeper Haraldur Björnsson ved et par anledninger etter dette, men Sarpsborg 08 kontrollerte til slutt det hele inn til seier og tre poeng.

- Misfornøyd med 1. omgang

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen sa til Radio Prime etter kampen at han syntes laget hans gjorde en begredelig innsats før pausen.

- Jeg var ordentlig misfornøyd med 1. omgang i dag. Kantene ble løpende inn, vi ble for smale. Ofte valgte vi å spille langt på Øyvind (Hoås, red. anm.), og vi manglet ettertrykk, sa Johansen til reporter Svend René Nygaard.

- Jeg bestemte meg på slutten av 1. omgang for å legge om til diamantformasjonen etter hvilen. Diamanten satt som den skulle, og vi fikk etter hvert kontroll i 2. omgang, påpekte Roar Johansen.

Les mer om kampen i mandagens SA!

2. omgang:

Dommeren blåser. Sarpsborg vinner 1-0.

Det er lagt til tre minutter.

82 min.: MÅL! 0-1. Martin Wiig sender sarpingene i ledelsen. Wiig scorer etter et presist hjørnespark fra Tom Erik Breive. Så fortjent, så fortjent.

Sarpsborg har hatt flere gode muligheter til å avgjøre dette nå.

76 min.: Sarpsborg gjør sitt siste bytte. Erik Jonvik forlater gressmatten, mens Morten Giæver kommer inn.

74 min.: Nytt bytte for hjemmelaget. Martin Holmen går ut, inn kommer Einar Lundefaret.

Det er 952 tilskuere på Idrettsparken i dag. Svært mange av dem er tilreisende sarpinger.

Sarpsborg holder på å ta ledelsen når en Notodden-spiller nesten roter ballen i eget mål.

66 min.: Notodden-bytte. Marius Lundeberg Enger går ut, Tor Omar Sande kommer inn.

Sarpsborg har begynt å bite litt bedre fra seg midtveis i omgangen, men det er fortsatt det siste lille som mangler for å få uttelling i form av nettkjenning.

Michael Røn kommer til en skummel avslutning like etterpå.

56 min.: Erik Jonvik får stå alene på rundt 30 meter, men skuddet fra 08-spilleren går langt utenfor.

48 min.: Gult kort til Notoddens Øystein Aksnes.

Sarpsborg 08 gjør to bytter før 2. omgang tar til. Nicolay Solberg og Mehmed Divanovic går ut, mens Tom Erik Breive og Michael Røn kommer inn.

2. omgang er i gang på Notodden. Det står 0-0.

1. omgang:

Dommer Espen Eskås blåser for pause. Det står 0-0 etter de første 45 minuttene.

45 min.: Sarpsborg-spiller Erik Jonvik pådrar seg gult kort på grunn av en sen takling. Dommeren bruker fordelsparagrafen og gir det når ballen går ut av spill.

Det har vært en ganske middels 1. omgang av sarpingene. Hjemmelaget har dessuten festet et lite grep om begivenhetene på banen mot slutten av omgangen.

24 min.: Gult kort til Notodden-spiller Alexander Victor Nynes.

Gjestene fra Østfold har vært mest toneangivende det første kvarteret.

10 min.: Sarpsborg 08s Nicolay Solberg skyter like over. Kampens største sjanse så langt.

Kampen er i gang.

Det var en stund usikkert om Martin Wiig, Berat Jusufi og Mohamed «Moi» Elyounoussi kunne spille mot Notodden lørdag. Wiig er med fra start. Det var opprinenlig også «Moi», men han fikk kjenning av en lårhøne han har slitt med denne uken under oppvarmingen - og er erstattet av Nicolay Solberg.

Mehmed «Meto» Divanovic og Øyvind Hoås er dessuten med fra start.

Berat Jusufi er på benken.

Sarpsborg 08 stiller med dette laget:

Haraldur Björnsson - Kjetil Berge, Magnar Ødegaard, Ole Heieren Hansen, Alvaro Baigorri - Stanley Ihugba, Erik Jonvik - Nicolay Solberg, Martin Wiig, Mehmed Divanovic - Øyvind Hoås

Reserver: Frode Larsen, Morten Giæver, Berat Jusufi, Michael Røn, Mohamed Elyounoussi, Claes Jørgensen, Tom Erik Breive

Trener Roar Johansen hadde laget nærmest klart i eget hode før fredagens lette ettermiddagstrening. Etter treningen var han langt mer usikker.

Martin sliter fortsatt

Martin Wiig sliter fortsatt med ryggen. Han har trent hele uken, men fredag sto han over treningen etter å ha vært hos kiropraktor, og fått nålebehandling hos fysioterapeuten.

– Jeg håper at behandlingen har gitt en god effekt til i dag. Skaden oppsto da jeg fikk en smell i ryggen på trening for to uker siden. I begynnelsen var det ei «rygghøne», men etter hvert har det blitt spente muskler som ikke slipper taket rundt skadeområdet. Det gir smerter ved raske bevegelser, forklarer Wiig.

– Kan det være noe mer alvorlig siden det er ryggen?

– Nei, det er rent muskulært, og ikke noe alvorlig. Men det sitter skikkelig i, sier han.

Slitasje og lårhøne

Berat Jusufi har hatt to tøffe kamper etter et langt skadeopphold.

– Jeg er øm og merker slitasje i kneet, sier han.

– Ikke det som er operert, men det andre, legger han raskt til for å berolige. Han er ikke helt sikker på om han får spille i dag.

Mohamed «Moi» Elyounoussi fikk ei lårhøne på treningen torsdag, og var øm og stiv i går. Han er også usikker på om han er klar til i dag.

Det er derimot ikke Øyvind Hoås. Han var også hos kiropraktor for å brekke opp ryggen, og sto over treningen i går. Men var krystallklar da vi kom med det opplagte spørsmålet.

– Jeg spiller i dag, sa han.

Usikker

Når vi spør Roar Johansen om laget får vi følgende svar.

– Vi reiser med hele stallen på 21 spillere. Det betyr at tre må sitte på tribunen, sju blir på benken og elleve starter på banen. Det eneste som er sikkert er at Glenn Roberts er en av de tre på tribunen, for han er ute med karantene, sier han hemmelighetsfullt.

Men det som er klart er at både Kjetil Berge og Alvaro Baigorri er tilbake i troppen etter skader. Dermed kan mye tyde på at Berat Jusufi får hvile, mens Berge starter på høyre backplass.

Og skal vi tyde det store gliset til Mehmed «Meto» Divanovic på gårsdagens trening, vil det ikke forundre oss om han får prøve seg fra start mot Notodden.

Artikkeltags