I dagens papirutgave startet VG sin årlige serie «VG-lupen» der de analyserer alle årets eliteserielag i fotball og spår hvordan tabellen vil se ut ved slutten av sesongen.

For Sarpsborg 08s del var det ikke lystig lesning. VG tipper at sarpingene havner på jumboplassen og rykker ned - igjen.

Likevel er VG langt fra skråsikre i sin sak. De skriver mye positivt om Sarpsborg 08, men konkluderer slik: «VG er usikker på om Sarpsborg - som var bedre borte enn hjemme i fjor - har en for krevende stil i forhold til spillernes evner. Og om spillerstallen er god nok.»

Om hovedtrener Brian Deane skriver VG at han «får respekt for sin personlighet og væremåte», men at det alltid er «vanskelig å bedømme en trener som aldri har hatt ansvaret for et LAG før. Det trenger ikke være noen ulempe. Men det kan være det.»

VG skriver også at Sarpsborg 08 «prøver å dyrke en lokal tilhørlighet, men den er vannet ut med seks utlendinger i troppen» og at klubben kan karakteriseres som en miniputt blant eliteserielagene.

Som et positivt element trekker avisen fram det at førsteelleveren til Sarpsborg 08 er god, men poengterer at laget mangler gode reserver dersom det kommer skader og karantener på viktige spillere.

  • DEBATT: Er du enig i VGs analyse og spådom?