To Sarpsborg 08-spillere på samme landslag

Artikkelen er over 9 år gammel

Emmanuel Amarh og Hugues Wembangomo er begge med i den norske G17-troppen som skal spille turnering i Sverige senere i sommer.

DEL

Sarpsborgs fotballklubber har produsert mange gode fotballspillere som har fått sjansen på diverse landslag opp gjennom årene, og i det siste er det mange Sarpsborg 08-spillere som har fått muligheten til å spille med flagget på brystet.

Den unge angriperen Emmanuel Amarh har spilt seg inn i Sarpsborg 08-supporternes hjerte etter mange solide opptredener og oppofrende spill for byens 1. divisjonslag både i serie og cup. Nå er han også tatt ut i den norske G17-troppen, som i perioden 13.-19. juli skal spille en firenasjonersturnering i svenske Falkenberg. Fra før har forsvarsklippen Hugues Wembangomo vært selvskreven på dette landslaget.

Nå kan Sarpsborg 08 glede seg over å ha to spillere på ett og samme landslag. Sammen med klubber som Rosenborg, Lillestrøm og Bærum er Sarpsborg 08 dermed den eneste klubben som har med to spillere i G17-troppen.

Men dette er ikke første gangen Sarpsborg har med to spiller fra samarbeidslaget på et norsk landslag. For noen år siden spilte dagens nøkkelspillere Ole Heieren Hansen og Ole Jørgen Halvorsen sammen på både G18- og G19-landslaget.

Norges Fotballforbund har tatt ut denne troppen til 4-nasjonersturneringen for G17-lag i Falkenberg i Sverige 13.-19. juli.

Emmanuel Nii Ashitey Amarh (Sarpsborg), Mushaga Bakenga (Rosenborg), Martin Bjørnbak (Stålkameratene), Thomas Drage (Mosjøen), Haakon Simonsen Farstadvoll (Vålerenga), Ruben Gabrielsen (Lillestrøm), Fredrik Gulbrandsen ( Lillestrøm), Alexander Hassum (FC Lyn Oslo), Fredrik Haugen (Løv-Ham), Markus Henriksen (Rosenborg), Ørjan Hopen (Sogndal), Eirik Holmen Johansen (Manchester City), Kristoffer Lie Løkberg (Strindheim), Anders Næs (Brann), Joakim Riis Rønnevig (Bærum), Sebastian Troupe (Bærum), Krister Wemberg (Moss), Hugues Wembangomo (Sarpsborg).

Artikkeltags